Sebastian Ghiță nu mai candidează la europarlamentare

sebastian ghiță
Foto: Pagina de Facebook Sebastian Ghiță

Sebastian Ghiță a anunțat că nu mai candidează la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019 și că se retrage de pe lista Partidului România Unită.

El a făcut anunțul pe Facebook și a scris că a luat această decizie deoarece familia sa a început să fie din nou chemată la DNA „de către acoliții lui Kovesi”.

„Am decis să mă retrag de pe lista PRU şi să nu candidez la alegerile euro-parlamentare. Din păcate… nimic nu s-a schimbat în România. Membri ai familiei și zeci de alți oameni au fost iarăşi chemați la DNA de către acoliții lui Kovesi. Cercetează fapte din 2010!!! Pe care le-au mai cercetat de 10 ori până acum. Și unde au dispus expertize care au arătat că prejudiciul este ZERO”, a comentat Sebastian Ghiță.

Sebastian Ghiță: „Continuă să trimită adrese la sute de persoane fizice și juridice pentru a intimida”

„Continuă să întrebe orice om dacă știe ceva rău despre Sebastian Ghiță și continuă să promită celor care vor să „colaboreze” protecție asigurată de DNA. Continuă să trimită adrese la sute de persoane fizice și juridice pentru a intimida. Amestecul DNA în politică este nepermis! Voi sesiza procurorii de la SIIJ (Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție – n.r.) în legatură cu aceste fapte și voi căuta metode să lupt împotriva acestor practici ilegale. Le urez succes colegilor mei de la PRU și sper să pot să-i ajut în alte bătălii politice”, a mai anunțat Sebastian Ghiță.

În prezent, Sebastian Ghiță este liber să se întoarcă în țară, după ce la începutul lunii martie Curtea de Apel Ploiești a decis să revoce mandatul de arestare în lipsă emis pe numele omului de afaceri în anul 2016, atunci când a fugit din țară.

După doar câteva zile de la revocarea mandatului de arestare, Sebastian Ghiță a anunțat că va candida la europarlamentare, urmând să fie primul pe lista Alianței PRM+PRU. Acum, însă, acesta s-a răzgândit.

Sebastian Ghiță este în continuare judecat în diferite dosare de corupție.

Olguța Vasilescu, despre Iohannis: “S-a consultat cu cel care mergea în chiloţi la metrou“

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.