Olguța Vasilescu, despre Iohannis: “S-a consultat cu cel care mergea în chiloţi la metrou“

Olguța Vasilescu FOTO: Gov.ro
Olguța Vasilescu FOTO: Gov.ro

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lia Olguţa Vasilescu, l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis pentru modul în care a organizat consultările cu societatea civilă cu privire la un referendum pe tema justiției.

Într-un interviu oferit în cadrul emisiunii „România 9” de la TVR, Lia Olguța Vasilescu a afirmat că Iohannis s-a consultat la Cotroceni doar cu „reprezentanţii mişcării #Rezist” și l-a ironizat pe motiv că a ajuns să se întâlnească cu „Florin Bădiţă, cel care mergea în chiloţi la metrou”.

„Nu avem nicio problemă, noi de doi ani de zile i-am dat preşedintelui prerogativa să organizeze un referendum. De doi ani de zile se caută o întrebare şi văd că nici azi nu a găsit-o. A încercat şi nişte consultări, dar le-a organizat doar cu membrii #Rezist, cu domnul Bădiţă, cel care mergea în chiloţi la metrou“, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, potrivit adevarul.ro.

Florin Bădiță este fondatorul mișcării “Corupția ucide“, iar în primăvara anului 2018 a fost desemnat Personalitatea Europeană a Anului în cadrul premiilor European Leadership 2018, oferite de postul de televiziune Euronews.

florin bădiță
Florin Bădiță. Foto: Facebook

În vârstă de 30 de ani, Florin Bădință a fondat mișcarea “Corupția ucide“, un grup civic care luptă împotriva corupției, după incendiul din clubul Colectiv în care au murit 64 de persoane.

La acea dată, Euronews a scris că mișcarea “Corupția ucide“ a avut un rol determinant și în protestele care au dus la abrogarea celebrei Ordonanțe 13, cea care i-ar fi scăpat de răspundere penală pe funcționarii publici care ar fi cauzat o pagubă materială mai mică de 200.000 de lei (aproximativ 43.000 de euro).

În ceea ce privește mersul fără chiloți la metrou, Lia Olguța Vasilescu se referea la un eveniment din anul 2016, numit “Ziua fără pantaloni la metrou“ (“No Pants Subway Ride București“), organizat de Florin Bădiță. La acea dată, el și mai mulți tineri au călătorit cu metroul fără să poarte pantaloni.

Ideea evenimentului “Fără pantaloni la metrou“ a fost împrumutată din SUA, de la New York, unde totul a început ca o glumă, în anul 2002, când doar 7 persoane, toți bărbați, au mers cu metroul în chiloți, în mijlocul iernii. De atunci, ideea s-a răspândit și în alte locuri din lume, scopul fiind acela de a-i face pe oameni să zâmbească.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.