România stă prost la prosperitate. Suntem penultimii în Uniunea Europeană

primul sens giratoriu suspendat din românia
Infrastructura nu este un punct forte al românilor Foto: CJP

România este pe locul 50 din cele 149 de țări incluse în Indexul de Prosperitate Legatum pe anul 2016, care ia în calcul mai mulți factori economici și sociali.

”Un mediu de afaceri îmbunătățit, mai multe libertăți personale și o guvernare mai bună au ajutat România să intre în Top 50 în ceea ce privește prosperitatea”, se menționează într-un comunicat al Institutului Legatum, care a ținut cont în realizarea ierarhiei de averea cetățenilor, de creșterea economică, educație, sănătate și calitatea vieții.

Chiar și așa, în Uniunea Europeană, România este printre cele mai puțin prospere țări, fiind doar înaintea Bulgariei, care e pe locul 57.

Ungaria este pe 47, Grecia, pe 44, în timp ce Polonia se clasează pe locul 34, iar Republica Cehă – pe 27.

Finlanda este cea mai bine clasată țară din Uniunea Europeană când vine vorba de prosperitate, fiind pe locul 3, după Noua Zeelandă și Norvegia. Elveția și Canada completează Top 5.

În această ierarhie, România este chiar sub Africa de Sud și Argentina, dar peste Surinam, Brazilia și Macedonia.

Mediul de afaceri din România este pe locul 41, în timp ce capitalul social din țara noastră stă foarte prost, fiind abia pe poziția a 97-a în lume. România este pe locul 85 în ceea ce privește sănătatea și pe 47 la educație.

România era pe locul 50 și în Indexul de prosperitate Legatum de anul trecut. În 2014, țara noastră era o poziție mai jos, în timp ce în 2013 era pe locul 59.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.