Rabla pentru becuri. Aduci un bec vechi și primești 200 de lei

rabla pentru becuri
Foto: KlausHausmann / pixabay.com

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că programul național Rabla pentru becuri, care va fi lansat în perioada următoare, va consta în acordarea unui voucher de 200 de lei pentru predarea unui bec vechi, relatează stiri.tvr.ro.

Cu acești bani beneficiarul își poate cumpăra becuri de tip LED, eficiente energetic.

Rabla pentru becuri, buget de 400 de milioane de lei

Administrația Fondului pentru Mediu a propus ca programul Rabla pentru becuri să aibă un buget de 400 de milioane de lei.

„Aduci un bec vechi și primești un voucher pentru a cumpăra unul mai eficient din punct de vedere energetic”, a declarat ministrul Mediului într-o emisiune la postul de televiziune TVR Info.

Voucherul nu va fi condiționat de numărul de becuri predate. Programul se referă doar la becuri de tip LED.

Prețul becurilor LED variază de la producător la producător, însă cu 200 de lei se pot cumpăra și peste 20 de becuri.

Anterior, premierul României Nicolae Ciucă a anunțat că Ministerul Mediului va lansa un program prin care românii vor fi sprijiniți financiar pentru a-și înlocui becurile cu filament cu cele LED.

„În ceea ce privește eficientizarea energetică, Ministerul Mediului va veni cu o măsură specifică de sprijinire a populației în vederea înlocuirii becurilor cu filament cu cele pe bază de LED, dar și cu măsuri care să contribuie la reducerea risipei la nivelul instituțiilor guvernamentale”, a anunțat premierul într-un mesaj postat pe Facebook.

Foto: KlausHausmann / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.