Bani de la stat ca să îți înlocuiești becurile vechi cu cele LED

bec led
Foto: KlausHausmann / pixabay.com

Premierul României Nicolae Ciucă a anunțat că Ministerul Mediului va lansa un program prin care românii vor fi sprijiniți financiar pentru a-și înlocui becurile cu filament cu cele LED.

„În ceea ce privește eficientizarea energetică, Ministerul Mediului va veni cu o măsură specifică de sprijinire a populației în vederea înlocuirii becurilor cu filament cu cele pe bază de LED, dar și cu măsuri care să contribuie la reducerea risipei la nivelul instituțiilor guvernamentale”, a anunțat premierul într-un mesaj postat pe Facebook.

Măsura ar urma să fie propusă săptămâna viitoare. Becurile LED sunt mult mai eficiente decât cele clasice. Se ard mult mai greu și consumă mult mai puțin curent electric, ceea ce duce la scăderea facturilor la energie.

„Tot în urma analizelor desfășurate atât la nivelul Guvernului, cât și la nivelul coaliției, am decis că Ministerul Energiei și Ministerul Finanțelor vor veni, în ședința de guvern de săptămâna viitoare, cu măsurile pe care le vom adopta pentru compensarea prețului la carburant. De asemenea, pentru sprijinirea populației care folosește lemne pentru încălzire vom adopta un act normativ până la sfârșitul acestei luni”, a mai menționat Ciucă.

Anterior, el a anunțat că prețul lemnului și al produselor din lemn utilizate pentru încălzire va fi plafonat pentru o perioadă de 6 luni.

Foto: KlausHausmann / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.