Pui de cerb filmat în timp ce se bălăcea fericit la scăldătoare: “Bucurie pură în mijlocul naturii ” | VIDEO

cerb
Foto: Parcul Național Retezat

Un pui de cerb a fost surprins în timp ce se bălăcea fericit într-un ochi de apă dintr-o pădure din Parcul Național Retezat.

Clipul în care puiul de cerb se află la scăldătoare a fost publicat pe pagina de Facebook a Parcului Național Retezat sub titlul “Bucurie pură în mijlocul naturii”.

El a fost filmat de camerele pentru monitorizarea faunei amplasate în teren de angajații Administrației Parcului Naţional Retezat (APNR)

“E o onoare să vedem comportamentul animalelor sălbatice din Parcul Național Retezat în habitatul lor natural”, a declarat Claudia Dănău, biolog în cadrul APNR.

“Misiunea Administrației Parcului Naţional Retezat este de a gestiona și conserva Parcul Naţional Retezat ca un loc unde natura să-şi urmeze cursul firesc, ale cărui valori să fie recunoscute de publicul larg, localnici şi oameni de ştiinţă, unde turiştii responsabili sunt bineveniţi, iar utilizarea durabilă a resurselor naturale este reglementată.

Datorită habitatelor sale diverse, naturale sau puțin modificate de intervenția umană Parcul Național Retezat adăpostește un număr de 55 de specii de mamifere, peste 23% din mamiferele terestre ale Europei.

Datorită tuturor valorilor sale naturale, în anul 2007, Parcul Naţional Retezat a fost inclus în rețeaua europeană de zone protejate Natura 2000: Situl Natura 2000 de Importanţă Comunitară ROSCI0217 Retezat și Aria de Protecție Specială Avifaunistică Natura 2000 ROSPA0084 Munţii Retezat.

Parcul Național Retezat este unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva”, au mai transmis reprezentanții parcului.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.