Protest inedit față de gazele de șist și mineritul cu cianuri. Un român a mers pe jos aproape 3.000 de km

Alexandru Popescu în călătoria sa

După ce a străbătut șapte țări, parcurgând pe jos aproape 3.000 de kilometri, românul Alexandru Popescu a ajuns, marți seară, la Bruxelles.

Călătoria sa a început pe 30 august din Ploiești, iar întreaga inițiativă reprezintă protestul românului față de demersurile de exploatare a gazelor de șist și a mineritului cu cianuri în România.

Alexandru Popescu a străbătut pe jos România, Ungaria, Austria, Cehia, Germania, Franța și Belgia cu scopul de a transmite la Parlamentul European mesajul românilor care nu vor cianuri și fracturare hidraulică.

Mesajul va fi citit pe 1 Decembrie, în cadrul unui eveniment găzduit de grupul Verzilor din PE.  Peste 200 de români din țară și din diaspora și-au anunțat prezența pe 1 Decembrie la Bruxelles, pentru a-l felicita și pentru a fi alături de Alexandru Popescu, la capătul călătoriei lui.

Anul trecut, timp de 22 de zile, în perioada decembrie 2013-ianuarie 2014, Alexandru Popescu a făcut greva foamei sub cerul liber, în Piața Universității din București, pentru a protesta față de explorarea gazelor de șist și față de abuzurile jandarmeriei de la Pungești.

“Gata, am lăsat în urmă lucrurile grele, oboseala, absolut tot, am terminta, sunt în Bruxelles, încă nu realizez că am parcurs aproximativ 2900 km. Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut pe parcursul acțiunii”, a fost mesajul lui Alexandru Popescu, postat marți seara, pe pagina de Facebook.

Iată înregistrarea în care Alexandru Popescu povestește, la sosirea sa în Bruxelles, despre cum a decurs călătoria.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.