Principele Nicolae face turul României pe bicicletă și le aduce elevilor „Cărțile copilăriei”

cărțile copilăriei pe bicicletă
"Cărțile copilăriei" ajung pe bicicletă în satele sărace din România. Foto: Asociația Curtea Veche

Principele Nicolae va începe în luna aprilie un tur al României pe bicicletă. În acest mod, el se va alătura campaniei „Cărţile copilăriei pe bicicletă”, un tur ciclist al ţării, cu opriri în mai multe zone defavorizate unde vor fi donate cărţi copiilor nevoiaşi, relatează digi24.ro.

Alături de Asociația Curtea Veche, Principele Nicolae va face vizite în școlile din zonele rurale defavorizate din toată țara pentru a dărui „Cărțile copilăriei” elevilor care nu au posibilitatea de a cumpăra sau de a împrumuta cărți de la biblioteci.

Prin campania „Cărțile copilăriei pe bicicletă”, Asociația Curtea Veche intenționează să promoveze lectura la nivel național.

Principele Nicolae a participat deja la mai multe acțiuni organizate de Asociația Curtea Veche în diferite localități din țară.

„În România situaţia privind nivelul lecturii şi al alfabetizării este îngrijorătoare comparativ cu alte ţări europene. Peste 53% dintre români au probleme cu cititul, se cheltuie doar 4 euro pe cap de locuitor pentru cărţi, în timp ce media în Europa este de 100 euro pe cap de locuitor. Am întâlnit copii care la vârsta de 10 ani nu ştiu să citească, copii care au crescut în case unde nu există cărţi sau copii care au primit prima carte din viaţa lor prin intermediul Asociaţiei Curtea Veche. În deplasările pe care le facem în ţară avem parte de o primire foarte călduroasă, copiii ne întâmpină îmbrăcaţi în costume naţionale, cu tradiţionala pâine şi sare”, a explicat Principele Nicolae pentru sursa citată.

Turul național „Cărţile copilăriei pe bicicletă” se va desfășura în perioada 23 aprilie – 3 mai, pe traseul Sighetu Marmației – Constanța, de peste 1.000 de kilometri.

Campionul național la ciclism, Alex Ciocan, va participa și el la acest tur al României pe bicicletă.

„Alex a fost un mare sprijin pentru mine de când a intrat în echipa noastră şi mi-a oferit sfaturi potrivite în ceea ce priveşte acest sport. Alături de Alex am început să mă antrenez şi sper să continui în acelaşi ritm pentru că sunt şi alte responsabilităţi care mă ţin puţin departe de antrenament”, a mai spus Principele Nicolae.

principele nicolae
Principele Nicolae. Foto: Pagina de Facebook Principele Nicolae al României

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cea mai curajoasă femeie din România. Cui i-a fost decernat titlul
Un japonez, îndrăgostit de Maramureș
Directorul care și-a redus salariul cu peste 90% pentru a mări lefurile angajaților

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.