Primele declarații ale lui Donald Trump după ce a câștigat președinția SUA

donald trump
Donald Trump. Foto: Michael Vadon (Wikimedia Commons)

Candidatul republican Donald Trump a câștigat alegerile prezidențiale și a devenit cel de-al 45-lea președinte din istoria SUA. Hillary Clinton și-a recunoscut înfrângerea: l-a sunat pe Donald Trump și l-a felicitat pentru victorie.

Donald Trump a obținut 289 de voturi din Colegiul Electoral, față de numai 218 obținute de Clinton, potrivit CNN. Pentru a câștiga președinția, un candidat are nevoie de 270 de voturi.

Iată primele declarații făcute de Donald Trump la scurt timp după victorie, în fața susținătorilor săi de la sediul de campanie din New York City:

* Tocmai am primit un telefon de la secretarul de stat Clinton. Și ne-a felicitat pe noi – este vorba de noi toți – pentru victoria noastră. Iar eu am felicitat-o atât pe ea, cât și familia ei, pentru o campanie în care s-au luptat foarte mult.

* Vă promit că nu am să vă dezamăgesc, vom face o treabă grozavă.

* Munca noastră este abia la început. Vom începe să lucrăm imediat pentru poporul american. Ne vom înțelege bine cu toate națiunile care vor să se înțeleagă bine cu noi. Mă aștept să avem relații foarte bune.

* Avem un plan economic grozav. Ne vom dubla creșterea și vom avea cea mai puternică economie din lume.

* Donald Trump a promis și că va uni o Americă divizată: „Este timpul să fim împreună”.

* Niciun vis, nicio provocare nu este prea mare. De acum încolo, America nu se va mai mulțumi cu puțin. Trebuie să redevenim stăpâni pe destinul țării noastre și să avem visuri mărețe, curajoase și îndrăznețe.

* America are un potențial uriaș, a mai spus Trump. El a promis că țara va reconstrui tuneluri, poduri, școli și spitale. „Și vom pune milioane de oameni la muncă pentru a le reconstrui. Și vom avea grijă de veteranii noștri”, a mai declarat el.

* Voi fi președinte pentru fiecare american. Acelora dintre voi care ați ales să nu mă susțineți în trecut vă cer acum ajutorul și sfatul astfel încât să putem lucra împreună pentru a unifica țara noastră măreață.

* America va fi mereu pe primul loc pentru mine.

* Iubesc această țară!

Amenințarea lui Trump care îi îngrijorează cel mai mult pe români


Știre în curs de actualizare.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.