Prima demisie în Guvernul Grindeanu: ”România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!”

Florin Jianu (gov.ro)
Florin Jianu (gov.ro)

Primul ministru care și-a dat demisia din Guvernul condus de Sorin Grindeanu este Florin Jianu, care deținea portofoliul  pentru Mediu de Afaceri.

”Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că aşa îmi dictează conştiinţa, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume”, a scris Florin Jianu pe pagina de Facebook, precizând că a așteptat până acum să demisioneze, deoarece a sperat ca Guvernul să își repare greșeala în cazul modificărilor Codurilor penale.

Florin Jianu (40 de ani) a fost președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România, fiind și ministru pentru IMM-uri, mediul de afaceri și turism în mare parte a anului 2014. Înainte de asta a condus Uniunea Europeană a Tinerilor Întreprinzători, din 2012 până în 2014.

”Am muncit cu credință și îndârjire în fiecare din cele 28 de zile de mandat și nu mi-a trecut prin gând că munca ar putea fi umbrită într-un mod atât de brutal și de nedrept. Cei care mă cunosc știu că nu pot accepta impostura sau minciuna!”, a mai spus fostul ministru.

În scurtul său mandat de ministru, Jianu a adoptat mai multe acte normative, precum Programul România Start-up Nation, Programul de Internaţionalizare a IMM-urilor sau Norme pentru Acordarea Titlului de Incubator de Afaceri.

Bugetul pentru 2017 prevede creșteri semnificative pentru finanțarea antreprenorilor, care vor avea de 10 ori mai mulți bani pentru programe decât în 2016 (2 miliarde de lei).

”Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că aşa îmi dictează conştiinţa, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume! Îi rog pe cei tentaţi să folosească gestul meu în scop politic, propagandistic sau de orice altă natură a incită, să se abţină. Sunt şi rămân tehnocrat, nu mă pricep la politică, mă pricep la domeniul IMM şi la antreprenoriat. Nu voi ieşi în mass-media pentru declaraţii şi va rog să respectaţi această dorinţa. Îmi doresc, de asemenea, să putem munci iarăşi, liniştiţi, în această ţară”, a încheiat Florin Jianu.