Prețuri mai mici pe litoral. Cât costă acum o cameră într-un hotel de 5 stele

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Vacanțele pe litoral vor fi mai ieftine începând de astăzi. Oficialii din turism spun că prețurile vor scădea cu până la 40% și vor ajunge la nivelul celor din iunie. Dacă în vârful sezonului, la un hotel de 5 stele, o cameră dublă costa 900 de lei pe noapte, acum este 600 de lei.

De asemenea, dacă la un hotel de 4 stele prețurile erau între 450 și 800 de lei, acum turiștii plătesc între 360 de lei și 650 de lei pe noapte.

Zilele acestea, la mare sunt în jur de 30 de grade Celsius, iar apa mării are 25 de grade Celsius.

Anul acesta, pe litoral nu a fost doar distracție. Potrivit secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, echipajele mediale de la punctele de prim-ajutor au intervenit în peste 900 de azuri.

Arafat a mai spus că de la începutul sezonului au existat 26 de cazuri de înec și că la nivelul ministerului există discuții pentru a se înființa o poliție a plajelor, la cerere salvamarilor, care vor ca turiștii care nu le respectă indicațiile să fie amendați.

„Ce să mai spun, bunul simţ, să asculţi ce spune salvamarul. Când îţi spune salvamarul să nu intri în apă şi tu intri în apă, ai o problemă. E ca şi când ţi se spune să îţi pui centura şi tu nu o pui, faci accident şi te miră că eşti făcut praf, pentru că, dacă purtai centura, poate ieşeai pe picioarele tale din accident.

Când salvamarul îţi spune să nu intri în apă şi tu intri, o faci pe propria răspundere. Acum, implementarea unor sancţiuni e o chestiune care se analizează”, a declarat Raed Arafat într-o conferință de presă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.