Prețul cafelei ar putea „da în foc”

Din 2014 și până în prezent, prețul cafelei robusta a crescut cu 61,8%. De vină este vremea nefavorabilă din Vietnam și Brazilia, cei mai mari producători de cafea robusta.

După 18 luni în care și-a consolidat prețul și cafeaua arabica dă semne de creștere. Potrivit unei analize relizate de Ole Hansen, Head of Commodity Strategy la Saxo Bank, cafeaua arabica a întregistra în ultima perioadă o creștere de 38,2% și s-ar putea scumpi și mai mult.

Creșterea prețurilor la cafea a fost alimentată și de cifrele care au arătat că în ultima perioada a fost o scădere a exporturilor de cafea. Potrivit reprezentanților din industria cafelei, studiile arată că exporturile globale au scăzut în iulie cu 22%. Scăderea nu ar fi fost din cauza lipsei cererii, ci din cauza furnizorilor.

Potrivit kfea.ro, tipurile de cafea arabica și robusta sunt cele mai populare. Cafeaua arabica are un gust mai aromat, mai fructat, dar e mai acidă. De asemenea, plantele de Arabica sunt mai sensibile și mai greu de întreținut, iar fructele au nevoie de un timp mai îndelungat de coacere.

Robusta conține de două ori mai multă cofeină și este mai amăruie, cu un gust reminiscent asemănător cu gustul de alune. Boabele sunt considerate inferioare celor de Arabica, însă unele tipuri de Robusta sunt de înaltă calitate și prețuite mai ales pentru espress-uri, pentru că au un gust puternic și fac cremă multă, explică blogul kfea.ro.

Cum să faci o cafea mai aromată? Știința te poate ajuta

https://greatnews.ro/10-curiozitati-despre-cafea-de-la-primele-cafenele-la-aparatul-care-te-asteapta-cu-cafeaua-gata-facuta-dimineata/