Cum să faci o cafea mai aromată? Știința te poate ajuta

Cum să faci o cafea mai aromată
Cum să faci o cafea mai aromată. Foto: Julius Schorzman via Wikimedia Commons

Trei din patru români beau cafea în fiecare zi, însă acum ei se pot bucura mai mult de aroma acestei băuturi.

Specialiștii au descoperit că o metodă foarte simplă pentru a intensifica gustul cafelei este răcirea boabelor înainte de măcinare.

În cadrul unui studiu publicat în revista Nature, mai mulți cercetători din Marea Britanie au urmărit efectele măcinării boabelor de cafea la diferite temperaturi, începând cu -196 de grade Celsius.

Oamenii de știință au descoperit că răcirea boabelor prăjite dă cele mai bune rezultate când vine vorba de aromă, deoarece particulele rezultate sunt mai mici. Astfel, chiar și cu mai puțină cafea folosită la pregătirea băuturii, aceasta va fi mai gustoasă.

”Ne așteptăm ca rezultatele pe care le-am obținut să influențeze producția industrială de cafea, dar și felul în care păstrăm și folosim cafeaua în viața de zi cu zi”, a spus Christopher Hendon, de la Universitatea din Bath.

Cercetătorii au mai descoperit că temperatura boabelor trebuie să fie uniformă pentru a obține un produs măcinat consistent, iar că temperaturile mai scăzute sunt cele optime pentru prepararea cafelei.

În medie, un român consumă 2,6 kilograme de cafea pe an, mult sub media Uniunii Europene, de 4 kilograme.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

giphy (2)