Preoți și cerșetori. Cum a ajuns cuvântul lui Dumnezeu să garanteze eficiența traficului de persoane

Doi preoți din Mureș sunt acuzați de procurorii DIICOT că ar fi obligat mai mulți oameni să jure pe Biblie că vor fi loiali liderului unei rețele de trafic de persoane.

Persoanele erau duse apoi în Franța, unde erau obligate să cerșească. Preoții doar se asigurau că victimele nu vor ascunde banii câștigați.

”I-au determinat pe cerşetori să depună un jurământ, profitând de teama de divinitate a acestora, prin care aceştia se obligau să nu-şi însuşească sumele obţinute din activitatea de cerşetorie”, a spus un ofițer de la SCCO Mureș, citat de Digi 24.

Cei doi preoți din Târnăveni ar fi forțat aceste jurăminte pe Biblie atât în biserici, cât și în casele lor parohiale. Aceștia sunt acum anchetați pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat și complicitate la trafic de persoane.

Preoții erau responsabili cu ținerea unor evidențe nominale ale persoanelor pe care le obligau să jure.

Cei doi preoți au fost deja audiați în consiliul bisericesc și nu mai au voie să poarte sutana până când situația lor legală nu va deveni clară.

Persoanele care erau obligate să jure pe Biblie erau de etnie romă și ajungeau să cerșească în zona orașului Marsilia, în Franța. Șapte victime au fost deja identificate, însă este vorba de un număr mult mai mare.

Anchetatorii spun că membrii grupării nu au reușit să explice proveniența a peste 100.000 de euro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Între timp, în Olanda: Microbuzele fără șofer încep să circule pe străzi
Site-ul românesc de pe care cumperi fără bani
Reduceri eMAG haine. Prețuri cu peste 70% mai mici
Locuri de muncă pentru șoferi în Germania, Anglia și Olanda. Salariile ajung la 4.900 de euro