Performanță extraordinară a handbalului românesc

FOTO: CSM București
FOTO: CSM București

Echipa de handbal CSM București este prima din România care a reușit, după desființarea Oltchimului, să ajungă în semifinalele Ligii Campionilor.

În partida tur, disputată în România, CSM a învins-o pe Rostov Don, din Rusia, cu 26- 25. În meciul de astăzi, care a avut loc la rusoaice acasă, CSM București a învins cu 29 – 28, iar Ana Paula Rodrigues a fost cea mai bună marcatoare, cu 7 goluri.

Handbalistele antrenate de danezul Kim Rasmussen au început în forţă meciul cu rusoaicele și au ajuns, după primele 10 minute, să conducă cu o diferență de patru goluri. La pauza, CSM conducea cu 16 – 11.

Până în ultimul sfert de oră, handbalistele din România au condus cu o diferneță constantă de 7 goluri. Spre sfârșitul meciului, rusoiacele au dat semne de revenire, însă nu au reușit să învingă.

În noul format al Ligii Campionilor, va fi primul Final Four la care va participa o echipă din România. Echipa din Râmnicu Vâlcea s-a calificat între cele mai bune patru echipe din Europa în urmă cu 3 ani, când formaţia antrenată de danezul Jakob Vestergaard a fost eliminată de formaţia maghiară, ETO Gyor.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.