Pentru ce sumă de bani a fost închiriat de părinți copilul ținut în cușcă și obligat să muncească la stână

Foto: DIICOT

Copilul ținut într-o cușcă și obligat să muncească la o stână din județul Brașov era închiriat de părinți pentru sume cuprinse între 300 și 1.000 de lei pe lună, relatează Știrile PRO TV.

Procurorii DIICOT au transmis ieri că un minor a fost exploatat și forțat să muncească la o stână din județul Brașov timp de 4 ani, în perioada 2018-2022.

Băiatul, care are acum 14 ani, a fost obligat să lucreze în „condiții deosebit de grele” de către proprietarul unor stâne situate pe raza comunei brașovene Ungra. A fost agresat în mod repetat și a fost ținut într-o cușcă amenajată la stână, fără condiții minime de igienă. Potrivit procurorilor, victima a fost ținută într-o stare continuă de aservire.

Proprietarul stânei este chiar viceprimarul comunei Ungra, mai notează Știrile PRO TV. El a fost reținut acum de DIICOT, fiind acuzat de trafic de minori și rele tratamente aplicate minorului. Băiatul le-a povestit anchetatorilor că suspectul l-a bătut de mai multe ori.

Și părinții minorului sunt anchetați, fiind acuzați de complicitate la trafic de minori. Procurorii îi acuză că și-au închiriat propriu copil și au încasat bani pentru munca pe care acesta era forțat să o presteze, primind în schimb sume cuprinse între 300 și 1.000 de lei pe lună.

Deși era înscris la scoală, băiatul nu a putut merge la cursuri, așa că nu știe să scrie sau să citească.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.