Copil ținut într-o cușcă și obligat să muncească la o stână. Ce a descoperit poliția

Foto: DIICOT

Un copil a fost ținut într-o cușcă la o stână din județul Brașov, și a fost obligat de proprietarul acesteia să muncească în condiții îngrozitoare, anunță DIICOT într-un comunicat de presă.

Polițiștii și procurorii DIICOT din Brașov au făcut azi percheziții domiciliare la două așezări pastorale (stână și grajduri) situate pe raza județului Brașov, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și rele tratamente aplicate minorului.

Potrivit procurorilor, 3 persoane sunt acuzate că au exploatat victima minoră în perioada 2018 – 2022.

Foto: DIICOT

Copilul a fost obligat să lucreze în „condiții deosebit de grele” de către proprietarul unor stâne situate pe raza unei comune din județul Brașov.

Copilul a fost agresat în mod repetat și a fost ținut într-o cușcă amenajată la stână, fără condiții minime de igienă. Potrivit procurorilor, victima a fost ținută într-o stare continuă de aservire.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov.

Foto: DIICOT
Foto: DIICOT
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.