Patinatorul rus Evgheni Pluşenko: „Dacă vine citația nu voi fugi. Voi urma cu plăcere cursul de pregătire militară”

Plushenko
Foto: Instagram

Patinatorul rus Evgheni Pluşenko, cunoscut și publicului din România pentru show-urile sale pe gheață, a declarat că va urma cu plăcere cursurile de pregătire militară în cazul în care va primi o citație pentru a merge pe front în Ucraina.

„Vremurile sunt grele acum. Iar dacă a sosit un ordin de înrolare asta nu înseamnă că vei fi trimis pe front. Poate că ar fi corect dacă toată lumea, inclusiv eu, ar merge și s-ar pregăti pentru o posibilă situație viitoare. Nu văd de ce m-aș panica și aș fugi să mă ascund. Din păcate, mulți au plecat. Voi vorbi pentru mine: acum sunt acasă, la Novogorsk. Și dacă vine citația nu voi fugi nicăieri. Voi urma cu plăcere cursul (de pregătire militară – n.r.). Trebuie să ne protejăm copiii și viitorul. Aceasta este poziția mea. Mi-ar plăcea să audă toată lumea”, a spus Plușenko pentru sport-express.ru.

Campion olimpic la patinaj artistic, Evgheni Pluşenko este cunoscut de mai mult timp drept un susținător al președintelui rus Vladimir Putin.

Imediat după ce Rusia a invadat Ucraina, el a scris un mesaj pe Instagram prin care cerea oprirea fascismului, a rasismului și a genocidului: „Sunt rus! Sunt mândru că sunt rus! M-am născut în Rusia Mare, în Regiunea Khabarovsk. Pentru mult timp am locuit în Volgograd – Stalingrad, am fost sportiv pentru clubul sportiv din Sankt Petersburg, iar acum trăiesc și locuiesc în regiunea Moscova. Am adus 4 medalii olimpice în 4 Jocuri Olimpice diferite pentru patria-mamă Rusia. Opriți rasismul! Opriți genocidul! Opriți fascismul! Opriți ura împotriva Rusiei!”.

Patinatorul are acum 39 de ani și s-a retras din activitatea competițională.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.