O jumătate de tonă de cocaină, descoperită într-un depozit de legume și fructe din Chiajna

Cocaină. Foto: Pixabay

Droguri cu o valoare de aproximativ 25 de milioane de euro au fost descoperite în cutii de banane într-un depozit de fructe și legume din comuna ilfoveană Chiajna.

Cocaina provine din Columbia și au fost aduse în Europa prin portul Anvers, din Belgia, iar în România au intrat prin portul Constanța.

Importatorul a anunțat autoritățile imediat cum și-a dat seama că în loc de bananele pe care le comandase, în cutii se afla cocaină.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii DIICOT, au descoperit într-un depozit din județul Ilfov, 503 kilograme de cocaină care erau ascunse în 35 de baxuri de banane.

Poliția nu a oferit detalii despre cum a fost posibil ca drogurile să intre în țară fără să fie depistate la frontieră.

Potrivit autorităților, drogurile au o puritate de 98%.

Nu este prima captură uriașă de cocaină de pe teritoriul României din ultimii ani. În 2019, aproape o tonă din această substanță ilegală a fost găsită pe litoralul Mării Negre.

Româia nu dispune de scannere mobile funcționale, prin care pot fi depistate astfel de transporturi ilegale de droguri.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.