O familie de români care mergea în Maldive a fost oprită pe aeroport din cauza unui obiect din bagaj

Mihai Friciu. Foto: Captură Știrile PRO TV

O familie din Cluj care trebuia să petreacă sărbătoarea Crăciunului în Maldive a stat o noapte pe aeroportul din Abu Dhabi, după ce a fost oprită de angajații de la securitate, relatează Știrile PRO TV.

Soții Friciu și fiul lor în vârstă de 19 ani au fost opriți din cauza unui breloc în formă de glonț. Ei aveau escală în Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite.

„Am uitat de cheia aia că era la noi. Deci, am uitat de cheie efectiv, și mi-au controlat bagajul și-au scos cheia asta cu glonț și de acolo a pornit povestea”, a declarat pentru sursa citată tânărul Mihai Friciu, posesorul brelocului.

Din cauza brelocului băiatul a fost reținut de autorități timp de 24 de ore.

„Era un simplu breloc atașat la o cheie de mașină. Băiatul meu a fost reținut și fără să i se spună ce se întâmplă, efectiv”, a declarat Alexandru Friciu, tatăl băiatului.

Tânărul de 19 ani a fost preluat de polițiști, iar celorlalți membri ai familiei li s-a cerut să plece.

„M-au trimis într-o cameră, într-o cameră micuță așa, între patru pereți, unde erau niște scaune, mi-au zis să dorm acolo, să aștept până dimineață că dimineață s-ar putea să-mi dea pașaportul să pot să plec. Nu mi-au dat apă, nu mi-au dat mâncare, m-am rugat de ei într-un final să mă ducă să-mi iau ceva de mâncare”, a povestit Mihai Friciu.

Până la urmă, băiatul a fost lăsat să plece.

Brelocul în formă de glonț. Foto: Captură Știrile PRO TV
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.