Ministrul Energiei Virgil Popescu spune că se simte hărțuit de George Simion

virgil popescu george simion
În luna februarie, George Simion l-a apucat de ceafă pe ministrul Energiei în plenul Parlamentului. Foto: Captură: Digi 24

Minstrul Energiei, Virgil Popescu de la PNL, a spus ieri că „este evident” că este hărțuit în continuare de liderul AUR, George Simion, relatează postul de televiziune Digi 24.

Aflat la Palatul Parlamentului, ministrul a fost întrebat de jurnaliști dacă se simte hărţuit în continuare de George Simion.

„Este evident. Toată lumea vede. Nimeni nu se ascunde pe holurile Parlamentului, nimeni nu s-a lăsat intimidat, niciun coleg de-al meu, de ceea ce face dumnealui şi sunt convins că votul de astăzi (votul din plenul Camerei Deputaţilor pe proiectul legii offshore – n.r.) a arătat că, orice ar face, România merge înainte pe drumul independenţei energetice”, a declarat Popescu.

Noua lege offshore, despre care politicienii speră că va debloca investițiile în exploatarea gazului și petrolului din Marea Neagră și că va aduce României independență energetică, a fost votată ieri de Camera Deputaților, care era for decizional în acest caz.

Legea a trecut cu 248 de voturi „pentru” şi 34 de voturi „împotrivă”. Acum, ea mai trebuie promulgată de președintele Klaus Iohannis și publicată în Monitorul Oficial.

„Eu merg înainte pe drumul independenţei energetice al României şi am afirmat că atâta timp cât trompetele Rusiei se agită rău de tot înseamnă că mergem în direcţia bună”, a mai spus Virgil Popescu.

Marți, George Simion a protestat înainte de începerea şedinţei comisiilor reunite de buget, finanţe şi industrii ale Camerei Deputaţilor pentru proiectul legii offshore faţă de faptul că ministrul Energiei s-a aşezat în sala de dezbateri între reprezentanţii mai multor companii, printre care și OMV Petrom.

„Domnul e reprezentant al OMV Petrom, acesta e ministrul Energiei. (…) Nevastă-sa are o benzinărie la OMV Petrom şi vine astăzi în faţa noastră. E un hoţ! Hoţul – OMV! Bravo!”, a spus George Simion.

Anterior, în luna februarie, George Simion l-a agresat pe ministrul Energiei în plenul Parlamentului, în timpul dezbaterii unei moțiuni depuse împotriva lui Popescu.

La acea dată George Simion de la AUR s-a dus la tribuna de la care Virgil Popescu își ținea discursul și l-a apucat pe ministru pe după gât. În tot acest timp, Simion i-a strigat ministrului în față în mod repetat „Ești un hoț!”, de la doar câțiva centimetri distanță.

La rândul său, ministrul Energiei l-a trimis „în Rusia” și i-a spus lui Simion „Ești un prost!”.

Președintele de ședință Daniel Suciu a suspendat atunci ședința de plen.