Medicii i-au reatașat băiatului de 15 ani piciorul amputat de tren. Adolescentul avea căști și nu a auzit trenul

sidonia susanu
Medicul Sidonia Susanu. Foto: Captură Facebook

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași i-au reatașat piciorul amputat unui băiat de 15 ani care fusese lovit de tren în timp ce asculta muzică la căști.

Intervenția a durat 13 ore și a fost realizată de echipa de la Chirurgie pediatrică (medicii de aici sunt cei care i-au reatașat brațele și Alexiei Tudose, adolescenta de 15 ani din Botoașni care își pierduse membrele superioare într-un accident de autocar anul trecut).

Băiatului i-a fost reatașată gamba amputată și i-a fost scoasă splina ruptă în urma accidentului.

Operația a fost foarte dificială deoarece el a suferit și traumatisme cranio-cerebrale, fracturi de coaste și de omoplat, a declarat medicul Sidonia Susanu, cea care a coordonat și echipa de cadre medicale care a operat-o pe Alexia Tudose.

Băiatul de 15 ani a fost adus la spital cu un elicopter SMURD imediat după producerea accidentului.

Acum, el este internat la ATI, iar evoluția sa este lent favorabil. Următoarele 24 de ore sunt critice pentru a stabili dacă piciorul reatașat va fi viabil.

Tot la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași a fost operată și Alexia Tudose, adolescenta în vârstă de 15 ani care își pierduse ambele brațe după ce autocarul în care se afla s-a răsturnat. În prezent, ea a fost externată și se reface acasă în Curtești, o comună din județul Botoșani.

Băiatul în vârstă de 15 ani a fost lovit de tren marți dimineața, 17 ianuarie, când traversa calea ferată în apropiere de Gara din Vatra Dornei. Deoarece el asculta muzică la căști și avea gluga pe cap, nu a auzit claxonul mecanicului de locomotivă și nici nu a văzut trenul.