Medic rămas în România din recunoștință: ”După 13 ani de studii superioare, am o datorie morală” față de această țară

Foto: monitorulbt.ro

Un talentat medic român a ales să practice în unul dintre cele mai sărace județe din România. El spune că a luat această decizie din recunoștință pentru ce a primit în țara sa.

Petre Atilla Kiss este unul dintre cei doi doctori care vor acorda consultații și vor opera în nou-deschisul Compartiment de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Județean Botoșani, cea mai mare unitate medicală din acest județ cu peste 410.000 de locuitori.

Kiss este un tânăr școlit la Cluj care a ales să își înceapă carieră în Botoșani, oarecum departe de lumea bună a medicinei, dar într-un județ care are mare nevoie de un neurochirurg bun.

„Cred că după 13 ani de studii superioare am o datorie morală ca să practic neurochirurgia mai întâi în ţară”, își explică tânărul alegerea, într-un dialog cu jurnaliștii de la Monitorul de Botoșani.

”Se vor rezolva în primul rând problemele de diagnostic neurochirurgical și, având în vedere că ne-a sosit și trusa (de operație – n.r.) vom rezolva și patologia neurochirurgicală treptat, adaptându-ne cu cei de la Anestezie. O să încercăm să atingem o paletă cât mai largă de patologie neurochirurgicală, în general pe paleta de patologie spinală și craniană”, a spus medicul, citat de botosaniexpress.ro. El crede că, de la începutul lunii iunie, vor putea fi făcute intervenții specifice neurochirurgiei și la Botoșani.

Echipa de neurochirurgi de la Spitalul Județean Botoșani este completată de un tânăr rezident în anul V, Cosmin Apetrei. Odată cu această inaugurare a Compartimentului de Neurochirurgie, botoșănenii nu vor mai fi redirecționați către clinici din Iași, așa cum se întâmplă în prezent. Aceste transferuri vor avea loc doar în situații deosebit de grave.

Un clasament realizat anul trecut a arătat că județele Giurgiu, Teleorman, Botoșani și Vaslui sunt cele mai sărace din țară.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

CITIȚI ȘI: Țara din Europa în care se vor vinde doar mașini electrice: Fără benzină, fără motorină!

Recomandările editorilor GreatNews:

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.