Marocanii nu-l mai primesc pe Tăriceanu

FOTO: senat.ro călin popescu tăriceanu
FOTO: senat.ro

La scurt timp după declarațiile făcute de premierul Viorica Dăncilă privind mutarea ambasadei României din Israel la Ierusalim, Regele Iordaniei a renunțat la vizita de stat în România, iar Marocul a amânat vizita oficială a președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Potrivit unui comunicat al Senatului, Regatul Maroc a solicitat amânarea vizitei, care va avea loc într-o perioadă ulterioară, stabilită de comun acord.

Președintele Senatului ar fi trebuit să viziteze Marocul în perioada 27 – 31 martie, la invitația omologului său, preşedintele Camerei Consilierilor, Hakim Benchamach.

Călin Popescu Tăriceanu ar fi trebuit să aibă întâlniri cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului Regatului Maroc, cu şeful Guvernului marocan şi ministrul de Externe din această ţară.

„Vizita se înscrie în cadrul demersurilor pentru continuarea şi intensificarea dialogului parlamentar la nivelul conducerii celor două Legislative şi al grupurilor de prietenie, având în vedere faptul că Marocul reprezintă o relaţie prioritară pentru impulsionarea dialogului politic şi extinderea cooperării dintre România şi statele din Africa de Nord, conform informării Ambasadei României în Regatul Maroc”, se arăta în memorandum.

În cadrul vizitei, Tăriceanu ar fi urmat să depună o coroană de flori la Mausoleul Mahomed al V-lea şi să viziteze cel mai mare port marocan – Tanger Med.

Partea marocană nu a legat amânarea vizitei lui Tăriceanu de declarațiile controversate făcute de Viorica Dăncilă la Washington, cu privire la mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, însă subiectul rămâne în continuare unul foarte sensibil, mai ales în lumea arabă.