Localitatea din România în care broaștele au prioritate înaintea mașinilor

Bombina variegata FOTO: Waugsberg/Wikimedia Commons

Un proiect de reabilitare a unui drum din localitatea clujeană Chinteni a fost blocat din cauza unor broaște, potrivit Știrile TVR.

Ecologiștii spun că zona este una protejată, iar acolo se găsește specia de broaște Bombina, protejată printr-o directivă a Uniunii Europene.

Potrivit autorităților, avizele de mediu pentru lucrările de reabilitare ale drumului au venit foarte târziu, iar acum trebuie să găsească soluții pentru a construi sub șosea trei tuneluri de trecere pentru broaște.

Reabilitarea drumului comunal care leagă localitățile Chinteni și Măcicaș va costa peste 4 milioane de lei. Proiectul de reabilitare datează tocmai din 2007.

Finanțarea a venit abia anul trecut de la Guvern, iar lucrările ar fi trebuit să înceapă în acest an. Însă, din cauza faptul că avizul de mediu a venit cu o întârziere de 5 luni și  cu o solicitare specială pentru broaște, drumul va fi reparat mai târziu.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.