Fotografie din România, într-o selecție National Geographic a celor mai frumoase imagini

peștera
Satul Peștera. Foto: Eduard Guțescu / National Geographic Traveler Photo Contest 2015

O fotografie realizată în România în satul Peștera din comuna Moieciu, județul Brașov, se numără printre cele mai bune fotografii de călătorie din anul 2015.

Fotografia a fost realizată de Eduard Guțescu și a fost considerată de editorii National Geographic una dintre cele mai bune imagini din categoria „Outdoor scenes” din cadrul concursului de fotografie de călătorie organizat de National Geographic în acest an („Traveler Photo Contest 2015”).

Denumită „România, tărâmul basmelor”, fotografia care a fost realizată în satul Peștera, aflat în apropiere de localitatea brașoveană Bran, a primit o mențiune din partea editorilor National Geographic.

Concursul de fotografie de travel a avut mai multe categorii, dedicate peisajelor sau oamenilor întâlniți în călătorii: „Outdoor scenes”, „Sense of place”, „Spontaneous moments” și „Travel portraits”.

Premiul I a fost obținut de fotograful Anuar Patjane, cu o imagine alb-negru cu o balenă cu cocoașă care înoată alături de puiul ei în largul Insulelor Revillagigedo din Mexic. Anuar Patjane va primi ca premiu o expediție de 8 zile pentru două persoane în Costa Rica și în Panama.

Fotografia balenei care înoată alături de puiul său a câștigat premiul I. Foto: Anuar Patjan /  National Geographic Traveler Photo Contest 2015
Fotografia balenei care înoată alături de puiul său a câștigat premiul I. Foto: Anuar Patjan / National Geographic Traveler Photo Contest 2015

Pe locul al II-lea s-a clasat Faisal Azim, cu un portret ce surprinde trei muncitori din Chittagong, Bangladesh, ce privesc printr-un geam murdar.

Premiul al III-lea a fost obținut de Ahmed Al Toqi, cu imaginea unei curse de cămile din statul Oman.

În acest an, peste 17.000 de fotografii din toată lumea au fost înscrise în concursul National Geographic.

AICI puteți vedea toate imaginile premiate în cadrul concursului.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cele mai ieftine călătorii în ţară. Preţ cu mult sub cel al biletelor de tren şi maxi taxi
Cea mai vizitată peşteră din Bucegi, deschisă din nou. Traseul are peste 400 de metri
Cea mai frumoasă salină din România devine și mai atractivă. O încăpere superbă, deschisă turiștilor
Cercetătorii români au salvat o plantă superbă. Primii boboci pot fi admirați în această perioadă