Idei de afaceri HoReCa simple și profitabile

Indiferent de contextul economic pe care îl traversăm, anumite afaceri din domeniul HoReCa pot fi profitabile cu condiția să fie bine administrate, pentru că ele se bazează pe necesitatea oamenilor de a se alimenta. Dacă dispui de un capital limitat, iar restaurantul elegant din centrul orașului este un vis greu de atins, trebuie să știi că o idee simplă poate avea un succes financiar la fel de mare.

Dar ce afacere din domeniul HoReCa ai putea să-ți deschizi cu o investiție mai mică? Avem câteva idei pentru tine.

Restaurant fast food cu livrare la domiciliu

Restaurantele de tip fast-food vor avea întotdeauna succes, condiția esențială fiind aceea să livreze preparate gustoase. Ideea este atrăgătoare pentru mulți antreprenori aflați la început de drum, dar prea puțini știu care sunt pașii de urmat pentru o afacere profitabilă. Specialiștii Hendi.ro îți spun exact ce ai de făcut ca să demarezi un business cu șanse reale de succes, ce documente sunt necesare, cu ce utilaje trebuie să te dotezi și cum să îți alegi locația. Pentru că trăim în vremuri în care timpul este resursa care ne lipsește cel mai mult, livrarea la domiciliu este esențială și îți poate asigura o cerere ridicată, implicit venituri mai mari.

Covrigărie

Dacă locuiești într-o zonă urbană, poți să dai lovitura cu o covrigărie. Trebuie doar să identifici locația ideală – zonă intens populată, cu sedii de firmă sau școli. Covrigăria convinge clienții cu mirosul și mulți se opresc să cumpere ceva mai mult de poftă. Covrigul este o gustare perfectă în orice situație – în drum spre locul de muncă sau spre casă, într-o pauză scurtă – care îți potolește foamea și îți dă energie timp de câteva ore. Dacă produsele arată bine și sunt gustoase, covrigăria poate fi o afacere de succes, cu o investiție inițială redusă.

Gogoșerie

Ca și în cazul covrigăriei, o gogoșerie își atrage clienții cu mireasma răspândită în jur. Gogoșile au fost și vor rămâne unul din deserturile preferate ale românilor. Au succes până și cele ambalate din supermarketuri, însă este foarte greu să-i reziști unei gogoși calde, proaspăt pudrată cu zahăr. Gogoșeria implică o investiție minimă, iar spațiul în care poate funcționa poate fi de mărimea unui chioșc de ziare. Important este să fie amplasată într-un loc strategic, „cu vad”.

Acestea sunt doar trei idei de afaceri din domeniul HoReCa pe care le poți pune în practică ușor, cu o investiție redusă, dar care îți pot aduce un profit considerabil. Dacă tu visezi la altceva, acest blog te poate inspira ca să începi afacerea pe care ți-o dorești.

Foto: Pexels

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.