Goana după virale. Au filmat cum un om s-a aruncat de pe o clădire și i-au strigat „Sari!”

telford
Orașul Telford din Marea Britanie. Foto: Chris Bayley via Wikimedia Commons

Poliția i-a criticat dur pe spectatorii care i-au strigat „Sari!” unui bărbat care, până la urmă, s-a aruncat de pe o clădire înaltă, și care au filmat întreaga scenă, relatează BBC. Polițiștii prezenți la fața locului încercau să îl convingă pe bărbat să coboare de pe clădire, însă nu au mai apucat să îl ajute.

Un martor a povestit că a fost „dezgustat” de ceea ce s-a petrecut în Telford, Shropshire, în Marea Britanie. Un reprezentant al poliției a declarat că scena a fost „îngrozitoare” și că era „clar că bărbatul avea nevoie de susținere și de ajutor”.

Bărbatul a sărit de pe clădire și a fost declarat mort. Reprezentanții poliției au anunțat că ar putea să înceapă o anchetă care să îi vizeze pe cei care ar pune pe internet filmarea incidentului.

„Nu tolerăm un astfel de comportament și sperăm că localnicii vor colabora cu ofițerii noștri pentru a le furniza informații legate de cei care au comis aceste glume nemiloase. Era evident că bărbatul avea nevoie de ajutor”, a declarat detectivul Mark O’Connor.

„Îndemn orice persoană care se află în posesia unei filmări să nu o publice și să se asigure că a șters-o”, a continuat el.

Martor: „A fost atât de trist”

Chloe Jones, care a fost martoră la actul bărbatului, a declarat că aproximativ 20 de oameni, mulți dintre ei adolescenți, dar și „câțiva bărbați maturi”, au filmat incidentul. „Când am trecut pe lângă ei, câțiva tineri strigau <Haide, sari!>”, a povestit ea.

„Mi s-a făcut rău… mulți dintre ei filmau scena…să vezi bărbați maturi filmând așa ceva… Le-am spus <Ce Dumnezeu o să faceți cu filmarea? O să mergeți acasă și o să priviți cum bietul om sare?>”, a mai comentat martora.

Jones a explicat că a fost șocată că oamenii prezenți nu vedeau „starea evidentă” în care se afla bărbatul.

„Era aproape o formă de divertisment pentru ei… copiii țipau, fugeau în partea cealaltă ca să vadă mai bine. A fost atât de trist”, și-a amintit ea.

Recomandările editorilor GreatNews:

Minunata lecție de viață oferită de tânăra numită „cea mai urâtă femeie din lume”
Trenurile celei mai mari companii feroviare private nu mai circulă
Micile plăceri ale vieții, într-o carte cât o piuneză

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.