Fostul șef ANAF: Nu sunt bani! Guvernul are nevoie de câteva sute de milioane de lei

Gelu Diaconu, fostul șef ANAF
Gelu Diaconu, fostul șef ANAF

Fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, lansează acuzații grave la adresa ministrului Finanțelor, Ionuț Mișa, în contextul scandalului recent pe marginea salariilor angajaților din armată.

Diaconu spune că situația de la Ministerul Apărării nu ar fi singular. „Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, sună personal la şefii companiilor de stat să facă rost de câteva sute de milioane de lei şi apoi iese public să vă liniştească că sunt bani. Nu sunt!

Pe fondul imensului scandal al lipsei banilor pentru salariile angajaţilor Ministerului Apărării finalizat cu execuţia ţapului ispăşitor Ţuţuianu, tandemul Tudose-Mişa dă asigurări poporenilor că situaţia bugetului public stă pe roze. O minciună sfruntată, ca multe altele!

Există o presiune fantastică asupra deficitului bugetar generată de inconştienta creştere a cheltuielilor cu salariile şi pensiile precum şi nerealizării veniturilor programate. Cu situaţia de la Ministerul Apărării se confruntă şi alte ministere/agenţii.

Din dorinţa de a da o aparenţă pozitivă rectificării vor umfla artificial veniturile programate pentru cele patru luni rămase până la sfârşitul anului.

Pentru informarea corectă a dvs. aflaţi că, de la înălţimea funcţiei sale, ministrul Mişa, personal, a sunat în disperare de cauză la şefii companiilor naţionale pentru „a face rost” de câteva sute de milioane de lei din restul de lichidităţi anemice rămase la dispoziţia acestora, după ce anterior li se „confiscaseră” deja rezevele.

După ce au pus în pericol dezvoltarea ţării prin strangularea investiţiilor publice li se fragilizează viitorul companiilor emblematice ale statului român: Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz, Nuclearelectrica… De ce fac toate acestea?

Simplu: ca să salveze ce se mai poate salva din mincinosul program de guvernare al lui Dragnea&Vâlcov”, a postat fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, pe pagina personală de Facebook.

Reprezentanții Ministerului Apărărării Naționale au anunțat marți că salariile angajaților vor fi plătite eșalonat, pentru că nu s-a făcut recftificarea bugetară.

Ulterior, în aceeași zi, premierul Mihai Tudose i-a convocat de urgență, la Palatul Victoria, pe ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, și pe cel al Finanțelor, Ionuț Mișa, pentru explicații. La scurt timp după această întâlnire, ministrul Adrian Țuțuianu și-a dat demisia de la șefia Ministerului Apărării.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.