Ecaterina Andronescu a rămas fără imunitate

ecaterina andronescu
Ecaterina Andronescu. Foto: Wikimedia Commons

Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educației, a rămas astăzi fără imunitate, după ce colegii săi din Senat au aprobatat începerea urmării penale pe numele său, relatează digi24.ro.

72 de senatori au votat pentru ridicarea imunității și începerea urmăririi penale, în timp ce 62 s-au opus. Un senator s-a abținut. Senatorul PSD le-a mulțumit colegilor săi pentru vot și a promis că va lupta pentru a-și dovedi nevinovăția în justiție.

„Mă voi bate pentru a-mi dovedi nevinovăţia în justiţie, şi vă rog să nu vă pierdeţi încrederea în onestitatea mea, merită să mă bat, pentru că e singura mea avere”, a spus senatorul PSD, potrivit mediafax.ro.

“Sunt foarte liniștită pentru că nu am nicio apăsare pe conștiință. Nu există nicio dovadă că aș fi luat eu ceva de la cineva”, a mai declarat Ecaterina Andronescu la scurt timp după ce a rămas fără imunitate.

Votul a fost secret cu bile, parlamentarii PDL şi PNL votând la vedere. Fostul ministru al Educației este acuzat de corupție în Dosarul Microsoft.

Plenul Senatului a avizat astăzi şi începerea urmării penale pe numele lui Şerban Mihăilescu, senator UNPR (Uniunea Naţională pentru Progresul României). Au fost înregistrate 77 de voturi „pentru” şi 51 „împotrivă”, un vot fiind anulat.

Șerban Mihăilescu este acuzat de instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Ieri, și deputații Ion Diniţă, Ioan Adam şi Mircea Roşca au rămas fără imunitate, după un vot în Camera Deputaților. Tot ieri, Camera Deputaților a respins Legea amnistiei și a grațierii.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.