Drumurile din țară pe care ninge

Comentamentul de Iarnă din cadrul Ministerului Transporturilor anunță că joi, ora 13:00, mai multe drumuri naționale sunt sub ninsoare.

Ninge viscolit în Bihor, localitatea Șinteu pe DN 1H și în Maramureș, în localitatea Vişeu şi Borşa, pe DN 18. Zonele în care ninge sunt, pe toată raza judeţelor Arad, Timiş şi Caraş Severin, în jud Hunedoara la Şoimuş (A1, DN7, DN76) , Brad (DN76, DN74), Ilia (DN7, DN68A), pe toată raza judeţelor în jud. Bihor şi Maramureş, în tot județul Harghita, în județul Sibiu pe DN 7 la Lazaret, în județul Braşov pe DN 13 Feldioara, în județul Mureş pe DN 13 Sighişoara și în județul Covasna pe DN 10 Întorsura Buzăului şi pe DN 11 Breţcu.

Se înregistrează ninsori slabe în județul Cluj în localitatea Gilău şi Morlaca pe DN1, în localitatea Beliş pe DN1C, în județul. Bistriţa Năsăud pe toate sectoarele de drum, în județul Satu-Mare în loc. Livada pe DN1C, în județul. Sălaj pe toate sectoarele drum, în județul Suceava, Botoşani, Iaşi, la Paşcani, în județul Bacău, la Ghimeș şi Poiana Sărată.

Potrivit meteorologilor, până vineri, 2 decembrie, ora 08:00, vor fi ninsori și lapoviță în regiunile din nordul și centrul țării.

Îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20…25 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze la rafală de 50…60 km/h şi, mai ales în zona montană înaltă, peste 65…75 km/h, viscolind ninsoarea şi reducând semnificativ vizibilitatea.

În Banat şi Crişana se vor semnala precipitaţii mixte, ce vor favoriza, pe arii restrânse, formarea poleiului.

De asemenea, mâine, ar putea fi intensificări ale vântului în Crișana, Banat, Oltenia și Muntenia. Local, pot apărea și precipitații mixte, care vor favoriza apariția poleiului.