Descoperă locuri uimitoare în Europa

Te-ai gândit vreodată să explorezi cele mai frumoase locuri din Europa? Europa este un continent cu o diversitate extraordinară și o frumusețe uimitoare. De la peisajele accidentate din nord până la țărmurile sărutate de soare ale Mediteranei, oferă o gamă uimitoare de comori culturale și naturale.

Cele mai frumoase locuri în pachete pentru luna de miere in Europa includ plaje luxoase, stânci de calcar și unele dintre cele mai bune priveliști montane de pe planetă. Nu este ușor să alegi între căderea la cascade în Herzegovina, să te trezești pentru soarele de la miezul nopții în Finlanda sau să faci drumeții prin dramaticele Dolomite din Italia.

Iubitorii de arhitectură clasică vor include, fără îndoială, Colosseum-ul în orice listă a celor mai frumoase locuri din Europa. Construit sub împărații Flavieni, este cel mai mare amfiteatru antic construit vreodată, cu o capacitate de cincizeci de mii de spectatori.

Proiectată de celebrul arhitect catalan Antoni Gaudi, La Sagrada Familia este cea mai mare biserică catolică neterminată din lume și nu trebuie să fie completă pentru a fascina. Vizitatorii stau la coadă ore în șir în fața acestui punct de reper din Barcelona doar pentru a intra.

Laguna Albastră din Islanda este o atracție populară și, poate, cea mai uimitoare stațiune spa din lume. Este umplută cu nouă milioane de litri de apă geotermală turcoaz. Vizitatorii se pot scălda și pot aplica nămol bogat în siliciu în timp ce privesc câmpurile de lavă vulcanică.

Concluzie: În Europa, nu este dificil să dai peste sau să cauți o destinație fotogenică. Definirea celor mai frumoase locuri din Europa este puțin dificilă, deoarece sunt atât de multe.

Elveția

Cu munții săi măreți, lacurile strălucitoare și satele fermecătoare, Elveția este o destinație perfectă pentru o carte poștală. Se simte ca un loc scos dintr-un basm. Itinerariul prin Călătoria în Europa ajută să acoperi cele mai bune locuri din Elveția pe care ar trebui să le vizitezi în timpul călătoriei tale. Jungfraujoch este cu adevărat o lume alpină și este cunoscută și sub numele de „Topul Europei”. Acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO se află între două munți – Jungfrau și Monch – și găzduiește stația de tren cea mai înaltă din lume. Călătoria scenică cu trenul în sus este una pe care nu ar trebui să o ratezi. La înălțime, te așteaptă numeroase atracții precum frumosul Palat de Gheață, drumeții prin ghețari sau cine în restaurante cu vedere panoramică. Geneva este al doilea oraș ca mărime din Elveția și se întinde în jurul frumosului Lac Geneva, la gura râului Rhone. Geneva este apărată de vârfuri alpine și dealurile Jura. Acest oraș metropolitan este bine înzestrat cu frumusețe naturală, în funcție de zona pe care o alegi. De asemenea, este sediul ONU în Europa, ceea ce îi sporește prestigiul și este cunoscut sub numele de „Orașul Păcii”. Crans-Montana se află în regiunea Valais din Elveția și este cunoscut pentru priveliștile sale impresionante de munte, stațiunile de schi și numeroasele activități în aer liber. Stațiunile de schi sunt deosebit de populare, deoarece oferă o gamă de trasee pentru toate nivelurile de schiori. Alte activități în care te poți bucura includ drumeții, mountain biking și paragliding.

Barcelona, Spania

Barcelona este unul dintre cele mai bune locuri de călătorie din Europa. Capitala catalană are o combinație de arhitectură minunată, plaje mediteraneene și mâncare delicioasă. Barcelona în Spania este un oraș plin de muzee, parcuri, monumente semnate de Antoni Gaudi și alte atracții. Parcul Guell este un parc celebru cu bănci din mozaic și o salamandră în districtul Gracia din Barcelona. Este un parc oraș cu o suprafață de cincisprezece hectare. Aspectele remarcabile ale Parcului Guell sunt intrarea cu casa portarului și reședința portarului, gardul, galeria de coloane și scările duble cu salamandra, numită și Dragon. Atât banca, cât și salamandra sunt alcătuite din numeroase piese de mozaic. Inițial, parcul a fost destinat ca un cartier rezidențial, dar ideea nu a avut succes și a durat paisprezece ani să fie finalizat. Palatul Muzicii Catalane este unul dintre cele mai frumoase clădiri de concerte în stilul modernismului catalan, construit de Lluis Domenech i Montaner între 1905 și 1908. A fost declarat sit UNESCO din 1997. Sala este luminată natural în timpul zilei datorită panourilor de sticlă colorată și a imensului său tavan de sticlă. Sala este decorată cu un tavan magnific din sticlă colorată. Sala și scena Palatului sunt înconjurate de sculpturi, busturi și reliefuri, creând un spațiu remarcabil și creând o atmosferă ideală pentru spectacolele muzicale. Verificați pilonii uimitori împodobiți cu modele florale, precum și sculpturile geniilor muzicii precum Bach și Mozart la exterior.

Dolomiții, Italia

Dolomiții din nordul Italiei sunt lanțuri muntoase și sunt ceea ce visează iubitorii de activități în aer liber. Dolomiții, cunoscute și sub numele de „Munții Palizi”, se numesc așa datorită rocii carbonate de dolomit. Intervalul face parte din Alpii Sudici de Calcar și acoperă o suprafață de 350.000 de acri pe optsprezece vârfuri. Este o regiune ideală pentru cei care doresc să iasă și să experimenteze cel mai curat aer din lume, peisaje impresionante și câteva drumeții de neuitat. Ai o experiență de drumeție de neuitat pe măsură ce urci pe Tre Cime di Lavaredo. Traseul de 5,5 mile este evaluat ca moderat, iar când ajungi în vârf, vei fi răsplătit cu priveliști asupra celor trei vârfuri impunătoare, iar dacă îți programezi drumeția pentru sfârșitul verii sau primăvara, poți trece prin câmpuri spectaculoase de flori. Dolomiții sunt gazda unui număr decent de lacuri strălucitoare și clare ca ginul, dar niciunul nu este la fel de faimos ca Lago Di Braies. Se află în Parcul Natural Fanes-Sennes Braies și se întinde pe aproape optzeci de acri. Apele azurii pot fi explorate cu bărci disponibile pe mal.

Parcul Național Plitvice Lakes, Croația

Parcul Național Plitvice Lakes are 295 km² de rezervație forestieră în centrul Croației. Șirul de șaisprezece lacuri cascade fac parcul faimos pentru peșterile sale naturale și lacurile de tufă conectate de cascade frumoase. Zona Parcului Național Plitvice Lakes a făcut parte din regiunile istorice Lika și Kordun și este înscrisă pe lista siturilor din Patrimoniul Mondial UNESCO. Cele șaisprezece lacuri interconectate sunt grupate în lacurile Superioare și Inferioare. Cel mai înalt lac este Proscansko, situat la o altitudine de 639 m, în timp ce cel mai scăzut este Novakovica Brod, la o altitudine de 503 m. Pentru a vedea totul, mergi pe căile de lemn care serpuiesc printre vegetația verde strălucitoare și pe lângă apa care curge pe stânci de dolomit și calcar. Pe parcurs, ai grijă de fluturii caracteristici ai parcului și de țiparii care populează apele puțin adânci. Culoarea lacului se schimbă de la smarald la turcoaz și la marin, iar diferența de altitudine dintre lacuri duce la cascade frumoase.

Stockholm

Capitala suedeză Stockholm este cunoscută pentru centrele sale medievale cel mai bine păstrate, palatele uriașe și o varietate de muzee uimitoare, toate răspândite pe paisprezece insule magnifice. Pe măsură ce călătorești prin oraș, te întâlnești cu piese uimitoare de arhitectură. Acestea variază de la palate istorice până la biserici construite acum câteva secole. Un exemplu este Riddarholmskyrkan, care este cea mai veche clădire din Stockholm datând din secolul al XIII-lea. Muzeul Vasa se află pe insula Djurgarden și este considerat a fi cel mai aglomerat muzeu din Scandinavia, inaugurat în 1990. Găzduiește vasul de război Vasa, care s-a scufundat în 1628 în călătoria sa inaugurală. Cunoscuta trupă pop suedeză ABBA are un muzeu dedicat lor, lângă Sala Faimelor a Muzicii Suedeze. Intrarea în muzeu se face printr-un bilet, care generează pagina ta pe site-ul muzeului. Pagina aduce în prim plan gama de activități oferite. Poți cânta cu holograme ale ABBA sau poți purta costume digitale proiectate pe tine într-un chioșc. Muzeul prezintă, de asemenea, imagini de la concerte și hainele purtate în timpul spectacolelor, într-un mod foarte distractiv și interactiv. Skansen, situat pe insula Djurgarden, este primul muzeu în aer liber și grădină zoologică din lume. A fost fondat în 1891 și prezintă cinci secole de istorie suedeză. Este cel mai bun loc pentru a lua pulsul istoriei suedeze și prezintă viața în Suedia de la secolul al șaselea până în secolul al douăzeci. Muzeul în aer liber prezintă viața rurală și include replici ale caselor și gospodăriilor, împreună cu biserici și alte clădiri de sat. Printre animalele din grădina zoologică Skansen se numără lupi, mistreți și linxi, printre altele. Concluzie: De la Praga nomadă la Paris jucăuș și de la Lisabona plină de viață la Roma veșnică, Europa are unele dintre cele mai bune destinații de călătorie din lume. Pentru a profita la maximum de excursie, călătorii ar trebui să respecte o regulă generală – să lase inima să fie ghidul în loc de o carte de călătorie pentru Europa.

Sursa foto: pixabay.com