Cum să te ajuți de tehnologia din jurul tău pentru a da jos multe kilograme

În ziua de astăzi suntem înconjurați de tehnologie pe care de cele mai multe ori nu știm să o utilizăm spre folosul nostru. Tocmai de asta ne-am gândit să va recomandăm câteva idei pentru slăbit cu ajutorul tehnologiei inteligente, pentru că kilogramele în plus sunt o altă problema actuală a omului modern.

Iată 3 sfaturi practice la care ne-am gândit pentru cei care se luptă cu kilogramele în plus și cum poate fi folosită tehnologia în combaterea lor:

1 Smartwatch

Ceasurile inteligente au ajuns din ce în ce mai accesibile și au o mulțime de funcții care ne pot ajuta în lupta cu kilogramele. În primul rând, ceasurile inteligente se pot conecta la telefonul mobil, ne pot trimite alerte atunci când trebuie să ne ridicăm de pe scaun sau când trebuie să consumăm mai multe lichide.

Ceasurile inteligente ne pot monitoriza activitatea fizică, numărul de pași făcuți într-o zi și datele centralizate pot fi stocate direct în telefonul smart.

2 Aplicațiile de mobil

Dacă aveți un telefon inteligent cu sistem de operare Android sau iOS, există o mulțime de aplicații care vă pot ajuta în războiul cu grăsimea.

În primul rând vă puteți descarcă o aplicație de monitorizare a numărului de calorii. Unele telefoane au aceste aplicații preinstalate. Introduceți de fiecare dată ce mâncați și cantitatea și astfel veți putea controla mai ușor numărul de calorii dintr-o zi.

O altă aplicație pe care o puteți descarca este cea de măsurare a pașilor. Și pe aceasta multe telefoane o au deja preinstalată. Mai mult, dacă vreți ca acuratețea să fie cât mai mare puteți achiziționa o brățară fitness pe care o conectați cu telefonul și cu aceste aplicații, și astfel veți vedea exact câte calorii ați mâncat și câte ați ars, pentru a menține echilibrul de care aveți nevoie.

3 Cursuri și exerciții pe YouTube

Iată o recomandare care nu vă costă absolut nimic: utilizarea cursurilor și exercițiilor de pe YouTube. În anii 80’, în special în străinătate, era la mare modă utilizarea de casete video în care erau exemplificate exercițiile fizice pe care ai putea să le faci chiar acasă pentru a te menține în formă.

Acum internetul e plin de exemple de exerciții. Practic, îți poți ‘angaja’ propriul instructor fitness chiar la tine acasă. Există canale dedicate de fitness, yoga sau alte exerciții fizice ce pot fi efectuate chiar acasă.

 

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.