Cum arată lista favoritelor pentru câștigarea Champions League

A mai rămas puțin timp până când va începe faza grupelor din Champions League, dar bookmakerii au pregătit deja lista favoritelor pentru ediția 2021/22.

Grupele Champions League vor fi stabilite pe 26 august, iar primele meciuri vor avea loc pe 14/15 septembrie. Faza grupelor se va încheia pe 7/8 decembrie. Optimile vor avea loc pe 15/16/22 și 23 februarie, respectiv 8/9/15/16 martie. Sferturile de finală se vor disputa pe 5/6 și 12/13 aprilie. Semifinalele sunt programate pe 26/27 aprilie și 3/4 mai. În fine, finala va avea loc pe 28 mai, la Sankt Petersburg.

Iată cum arată lista favoritelor:

  1. Manchester City – Gruparea lui Pep Guardiola e considerată principala favorită la câștigarea Champions League, așa cum s-a întâmplat și în sezonul precedent. La pariuri sportive NetBet, Manchester City are cota 4.00. City a acumulat experiență suficientă în sezonul precedent, iar acum e considerată o echipă care poate pune mâna în sfârșit pe trofeu. În ediția 2020/21, Manchester City a pierdut finala Champions League, fiind învinsă de Chelsea  Londra cu 1-0. În această vară, City l-a transferat pe Grealish pentru 100 de milioane de lire sterline. I-a pierdut pe  Aguero și Eric Garcia, dar în rest nu a mai cedat niciun alt jucător important.
  1. PSG – Finalistă la ediția din 2020, PSG este văzută cu a doua șansă, având cota 4.35. Cota parizienilor a scăzut în ultima perioadă, după ce mutarea lui Leo Messi a devenit certă. Cu un atac stelar format din Messi, Neymar și Mbappe, PSG este cu siguranță genul de echipă care poate învinge pe oricine. În plus, în această vară i-a mai adus pe Sergio Ramos și pe Gigi Donnarumma. Ediția precedentă, PSG s-a oprit în semifinalele Champions League, dar per total echipa a arătat foarte bine.
  1. Bayern Munchen – Bavarezii sunt cu siguranță printre favoriții la câștigarea Champions League. La pariuri au șansa a treia, cota fiind 6.50. Bayern a câștigat ultima dată competiția în 2020, după ce a învins-o pe PSG cu 1-0. În ediția precedentă francezii și-au luat însă revanșă și au eliminat-o pe Bayern în sferturile de finală. Totuși, nemții au departea lor experiența și omogenitatea unui lot care nu a pierdut niciun nume important în această vară. Rămâne însă de văzut cum va reuși să se impună noul antrenor Julian Nagelsmann la echipă. Per total, Bayern stă însă bine și speră să obțină al șaptelea trofeu Champions League din palmares.
  1. Liverpool – A fost o vară destul de liniștită pe Anfield Road, unde Liverpool nu s-a implicat prea mult pe piața transferurilor. În plus, l-a păstrat pe banca tehnică pe Jurgen Klopp. „Cormoranii” vin după un sezon slab în Premier League, în care au început foarte greoi și au recuperat puternic pe final și astfel și-au asigurat prezența pentru un nou sezon în Champions League. La pariuri, „cormoranii” au cota 8.50 să câștige competiția. Liverpool a câștigat Champions League de șase ori, ultima dată în 2019, când a învins-o în finală pe Tottenham.
  2. ChelseaCâștigătoarea Ligii Campionilor din 2021 este considerată a cincea favorită să își apere trofeul, având cota 9.00. Londonezii au surprins pe toată lumea în ediția precedentă cu parcursul lor, iar în această vară se pregătesc transferuri spectaculoase, conform informațiilor din presa britanică. De asemenea, neamțul Thomas Tuchel a fost convins să rămână antrenor. Chelsea are două Champions League în palmares și, având în vedere ce s-a întâmplat în ediția precedenta, merită cu siguranță luată în calculele și pentru ediția ce va începe în luna septembrie.
Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.