Lionel Messi a câștigat primul trofeu cu Argentina. I-au trebuit 15 ani

Lionel Messi a adus Copa America în Argentina (Wikimedia Commons)
Lionel Messi a adus Copa America în Argentina (Wikimedia Commons)

Superstarul argentinian Lionel Messi (34 de ani) a izbutit să cucerească primul trofeu cu echipa națională, impunându-se în finala Copei America, scor 1-0, în fața Braziliei, pe stadionul Maracana, din Rio de Janeiro.

Messi a fost purtat pe brațe de colegi, după finalul partidei, acesta fiind primul său triumf cu echipa națională într-o competiție internațională importantă.

Argentina nu mai câștigase un trofeu de 28 de ani. Messi, al cărui viitor la FC Barcelona este incert, a fost numit omul turneului găzduit de Brazilia.

Singurul gol al finalei a fost marcat de Angel di Maria, cu un lob superb.

Brazilienii, care erau deținătorii trofeului, au făcut un meci slab, singurele ocazii de gol fiind irosite de Richarilson și Gabriel Barbosa.

După fluierul final, Messi a fost îmbrățișat de fostul său coleg de la FC Barcelona, Neymar.

Meciul a fost urmărit din tribune de doar 7.000 de fani, din cauza restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de COVID-19.

Messi a avut nevoie de 15 ani pentru a câștiga un trofeu cu Argentina, perioadă în care a jucat 53 de partide.

Palmaresul argentinianului mai cuprinde 10 titluri de campion al Spaniei, patru Ligi ale Campionilor și 6 Baloane de Aur.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.