Un român, lăudat în presa din Anglia pentru ceea ce a făcut: este un „șofer de taxi erou”

cristian dumitrescu șofer taxi marea britanie erou
Cristian Dumitrescu (stânga), și bărbatul pe care l-a salvat. Foto: devonlive.com

Cristian Dumitrescu, un șofer de taxi român care lucrează în Marea Britanie, a salvat un bătrân dintr-o casă în flăcări din orașul Exeter, relatează publicația devonlive.com, care îl numește pe Cristian un „șofer de taxi erou”.

Cristian Dumitrescu avea un client în mașină în momentul în care a obervat flăcări ieșind dintr-o casă din apropiere. Casa era chiar a unui client fidel al șoferului, un bătrân despre care românul a intuit corect că e foarte probabil să se afle acasă.

„Mă aflam în mașină cu un client când am văzut o casă arzând. L-am rugat pe client să aștepte în mașină și am fugit în casă. Am auzit pe cineva care țipa după ajutor. Am deschis ușa și am intrat în casă. Am auzit vocea unui bărbat care țipa după ajutor de la etajul întâi al casei. Nu reușeam să îl văd deoarece era prea mult fum. Am reușit să ajung la el, l-am luat în spate și am ieșit din casă”, a povestit pentru sursa citată Cristian Dumitrescu.

Ambii bărbați au fost duși la spital, unde au fost tratați pentru inhalare de fum. Pompierul Sean Faulkner a declarat că bătrânul fost salvat „exact la timp”.

„Probabil că i-a salvat viața. Cristian a sărit și în ajutorul unui bărbat care a căzut dintr-un scooter pentru persoane cu dizabilități. Chiar este eroul nostru”, a declarat Jo Guscott, de la firma de taximetrie Apple Taxis, unde lucrează românul.

Deocamdată, nu se știe de la ce anume a pornit focul. „La ora actuală nu suntem siguri cum s-a declanșat incendiul. Incendiul a fost în sufrageria de la primul etaj. Bărbatul a fost scos afară exact la timp”, a mai spus pompierul.

Un român, erou în Italia după ce și-a răsturnat intenționat camionul

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și alte știri pozitive, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.