Concurs pentru o noapte la Castelul Bran. Câștigătorii vor dormi în „sicrie de lux”

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Castelul Bran va fi închiriat pentru noaptea de Halloween unei platforme online din Statele Unite, care se ocupă de rezervări turistice, potrivit independent.co.uk.

Pe 31 octombrie, cei care vor câștiga concursul organizat de Airbnb vor avea ocazia să petreacă o noapte în Castelul Bran din România. Aceștia vor dormi în „sicrie de lux, căptușite cu catifea”, „în cripta lui Dracula”, potrivit organizatorilor concursului.

Prezentatorul serii speciale va fi Dacre Stoker, un stră-strănepot al scriitorului Bram Stoker, cel care a scris romanul „Dracula” în 1897, carte ce a făcut faimos castelul Bran și Transilvania în toată lumea.

Castelul Bran este cel mai cunoscut și vizitat dintre castelele din România. Deși a intrat în circuitul turistic drept castelul lui Dracula, Vlad Țepeș, domnitorul Țării Românești, căruia i-a fost atribuită legenda, acesta nu a locuit niciodată la Bran, potrivit istoricilor.

Castelul Bran a fost vizitat anul trecut de 630.206 turiști, în creștere cu 14,39% față de anul 2014, 56% dintre vizitatori fiind turiști străini.

Un document din 17 noiembrie 1377, semnat de regele Ludovic I al Ungariei, confirmă sașilor din Scaunul Brașovului dreptul de a ridica o nouă cetate la Bran. În ceea ce privește istoria mai recentă, în 1920, Consiliul Orășenesc Brașov a donat castelul Reginei Maria a României.

După moartea reginei, castelul Bran este moștenit de principesa Ileana, care era căsătorită cu un membru al fostei familii imperiale de Habsburg. După 1948, după instalarea regimului comunist, castelul Bran a fost naționalizat.

Pe 18 mai 2006, după o lungă perioadă de proccese, castelul este retrocedat legal moștenitorilor Principesei Ileana: Arhiducele Dominic de Habsburg, Arhiducesa Maria Magdalena Holzhausen și Arhiducesa Elisabeta Sandhofer.

Câteva bloguri în limba engleză specializate în turism au anunțat la începutul anului vestea că ar fi de vânzare Castelul Bran. Însă reprezentanții Castelului Bran spun că știrea este falsă.
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă mai jos, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Alte articole pe aceeași temă:

TOP 10. Cele mai frumoase castele din România

TOP 10 Cele mai frumoase castele pe timp de iarnă din lume. Unul este în România

https://greatnews.ro/cele-mai-frumoase-14-castele-din-europa-unul-e-din-romania/