Cea mai mare saramură oltenească de pește va fi preparată mâine. Primele 500 de porții sunt gratis

saramură oltenească corabia
Foto: Daniel Albu / Facebook

În localitatea Corabia de la Dunăre va fi preparată cea mai mare saramură oltenească de pește, cu ocazia unui eveniment de promovare turistică a micului oraș-port.

Evenimentul gastronomic va avea loc vineri, 8 septembrie, pe Faleza Dunării Corabia.

„Vom promova CEA MAI MARE SARAMURĂ OLTENEASCĂ DE PEȘTE alături de alte vedete ale bucătăriei tradiționale oltenești: proțap de vițel, grătar de mici și pastramă de oaie, mâncare de raci (ardei), fasole cu afumătură, scoici, pâine la țăst, produse de cofetărie, toate udate cu multă bere rece în acorduri de muzică populară oltenească.

Saramura de pește cu mămăligă va fi oferită GRATUIT în limita a 500 porții, restul produselor vor fi oferite contra cost de bucătari din orașul Corabia”, au anunțat organizatorii.

saramură oltenească corabia
Foto: Daniel Albu / Facebook

Primăria orașului Corabia a anunțat că evenimentul începe la ora 14:00 și a publicat pe pagina sa oficială de Facebook pliantul „Corabia Culinară”, un material cu rețete culese de la localnici pentru:

  • saramură oltenească de pește
  • ciorbă de pește
  • plachie de crap
  • chiftele de pește
  • ciorbă de „raci”
  • rață în friptură țărănească
  • cocârțău
  • murături prăjite și altele
saramură oltenească corabia
Sursa: Primăria Oraşului Corabia / Facebook
saramură oltenească corabia
Sursa: Primăria Oraşului Corabia / Facebook
saramură oltenească corabia
Sursa: Primăria Oraşului Corabia / Facebook
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.