În localitatea Corabia de la Dunăre va fi preparată cea mai mare saramură oltenească de pește, cu ocazia unui eveniment de promovare turistică a micului oraș-port.
Evenimentul gastronomic va avea loc vineri, 8 septembrie, pe Faleza Dunării Corabia.
„Vom promova CEA MAI MARE SARAMURĂ OLTENEASCĂ DE PEȘTE alături de alte vedete ale bucătăriei tradiționale oltenești: proțap de vițel, grătar de mici și pastramă de oaie, mâncare de raci (ardei), fasole cu afumătură, scoici, pâine la țăst, produse de cofetărie, toate udate cu multă bere rece în acorduri de muzică populară oltenească.
Saramura de pește cu mămăligă va fi oferită GRATUIT în limita a 500 porții, restul produselor vor fi oferite contra cost de bucătari din orașul Corabia”, au anunțat organizatorii.
Primăria orașului Corabia a anunțat că evenimentul începe la ora 14:00 și a publicat pe pagina sa oficială de Facebook pliantul „Corabia Culinară”, un material cu rețete culese de la localnici pentru:
- saramură oltenească de pește
- ciorbă de pește
- plachie de crap
- chiftele de pește
- ciorbă de „raci”
- rață în friptură țărănească
- cocârțău
- murături prăjite și altele