Ce era obiectul misterios adus pe o plajă de valurile oceanului. Cilindrul înalt cât un om a stârnit numeroase speculații

Foto: Captură YouTube

Un obiect misterios care a ajuns pe o plajă de pe coasta de vest a Australiei, stârnind numeroase speculații cu privire la originea sa, este cel mai probabil un gunoi spațial, a anunțat marți poliția australiană, potrivit CNN.

De când a apărut pe o plajă din Green Head, un oraș de coastă la 250 de kilometri nord de Perth, cilindrul de culoarea cuprului a atras localnicii curioși să arunce o privire asupra obiectului neidentificat.

Poliția din Australia de Vest a anunțat marți că obiectul este considerat a fi „un deșeu spațial”. Agenția spațială a țării lansase aceeași ipoteză.

O analiză efectuată de Departamentul de Pompieri și Serviciul de Urgență și de Centrul de Chimie din Australia de Vest a constatat că obiectul este sigur și că nu prezintă niciun risc pentru comunitate.

Poliția a adăugat că discută cu agențiile relevante pentru a îndepărta și depozita obiectul spațial în siguranță.

„Obiectul ar putea proveni de la un vehicul de lansare spațială străină și luăm legătura cu omologii globali care ar putea să ofere mai multe informații”, scrisese anterior Agenția Spațială Australiană pe Twitter.

Cilindrul voluminos, care este mai înalt decât un om, pare a fi deteriorat la un capăt și este acoperit cu ciripede (crustacee înrudite cu crabii și homarii), ceea ce sugerează că a petrecut o perioadă semnificativă de timp pe mare înainte de a ajunge la țărm.

Alice Gorman, arheolog spațial de la Universitatea Flinders din Adelaide, a declarat că cilindrul este, probabil, cea de-a treia fază a unui vehicul de lansare a unui satelit trimis în spațiu de India.

„Este identic ca dimensiune și materiale”, a spus Gorman pentru CNN, comparând-o cu vehiculele de lansare folosite de India din 2010.

Rachetele spațiale au mai multe etape, ceea ce înseamnă că sunt formate din diferite compartimente care transportă combustibil, fiecare dintre acestea fiind eliminat după ce combustibilul se epuizează. Multe dintre resturi cad înapoi pe Pământ.

Este posibil ca deșeul spațial să fi aterizat în ocean cu 5 – 10 ani în urmă, până când o furtună recentă de adâncime l-a împins pe țărm, a adăugat ea.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.