Carmen Iohannis nu intră în grevă de luni, alături de colegii săi

Carmen Iohannis
Carmen Iohannis. Foto: Facebook (Klaus Iohannis)

Carmen Iohannis, soția președintelui Klaus Iohannis, nu va intra în grevă de luni, 22 mai, alături de colegii săi de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, relatează G4media.ro.

Peste 40 de profesori de la liceul unde predă Carmen Iohannis intră în grevă. În total, liceul are în jur de 70 de cadre didactice.

Carmen Iohannis predă limba engleză. Potrivit sursei citate, soția președintelui va susține luni orele de acasă, în sistem online.

În timpul discuțiilor de la liceu, Carmen Iohannis – care nu este membră în sindicat – s-a pronunțat pentru susținerea orelor.

„Dintr-un total de peste 70 de cadre didactice, peste 40 nu vor intra la ore, iar atunci vom avea o problemă cu gestionarea elevilor. Probabil că vom merge în sistem online, cu profesorii care vor să-și susțină cursurile”, a explicat Gabriel Negrea, directorul Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu.

Negocierile purtate joi, 19 mai, de liderii sindicatelor din învățământ și reprezentanții Guvernului, au eșuat. Așa că liderii de sindicat au anunțat că de luni, 22 mai, ora 8:00, începe greva generală în toate unitățile de învățământ preuniversitar.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.