Călugăr de la celebra Mănăstire Frăsinei, arestat pentru că a abuzat sexual 2 copii de 10 și de 13 ani

mănăstirea frăsinei
Mănăstirea Frăsinei. Foto: ViperDex / Wikipedia.org / adevărul.ro

Doi bărbați, dintre care unul este călugăr la celebra Mănăstire Frăsinei din județul Vâlcea, unde femeile nu au voie să intre, au fost arestați pentru 30 de zile, fiind acuzați că au violat și agresat sexual 2 copii în vârstă de 10 și de 13 ani, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, potrivit Agerpres.ro.

Bărbații sunt acuzați de viol şi de corupere sexuală.

Potrivit procurorilor, în vara anului 2021, în timp ce inculpaţii se aflau la Mănăstirea Frăsinei, i-au abuzat sexual în mod repetat pe cei 2 copii. Minorii au fost violați chiar în incinta Mănăstirii Frăsinei, în diverse încăperi ale lăcașului de cult, mai acuză procurorii.

Bărbații le dădeau copiilor diverse cadouri și sume de bani.

„Pe parcursul a 4 zile consecutive, profitând de imposibilitatea minorului în vârstă de 10 ani de a-şi exprima voinţa datorită vârstei fragede, l-au atras pe acesta, în diverse camere ale mănăstirii şi l-au determinat să întreţină, în mod repetat, acte sexuale orale cu inculpaţii.

În aceeaşi perioadă, unul dintre inculpaţi, profitând de imposibilitatea minorului în vârstă de 13 ani de a-şi exprima voinţa şi oferindu-i diverse sume de bani, l-a determinat pe acesta să suporte şi să efectueze acte sexuale pentru satisfacţia sexuală a inculpatului”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Mănăstirea Frăsinei se află pe raza comunei Muereasca și este cunoscută pentru faptul că femeile nu au voie să intre în incinta ei.

Mănăstirea a mai fost recent în atenția presei, după ce mitropolitul Irineu al Olteniei i-a blestemat pe preoții și călugării care ar mai fi oficiat slujbe într-o biserică ridicată în apropiere de Mănăstirea Frăsinei. De asemenea, el i-a blestemat și pe credincioșii care ar mai fi participat la aceste slujbe deoarece, consideră conducerea bisericii, călugării nu trebuie să intre în contact cu femei, nici măcar în timpul unor slujbe.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.