Bulgarii elimină toate restricțiile pentru turiștii români până la finalul sezonului

Turiștii români ajung în număr mare pe litoralul bulgăresc. Foto: Pixabay

Românii vor putea intra în Bulgaria doar cu actul de identitate sau cu pașaportul până la finalul sezonului estival, indiferent de situația epidemiologică.

Bulgaria, țara din Uniunea Europeană cu cea mai mică rată de vaccinare anti-COVID, a eliminat toate restricțiile de tranzit pentru cetățenii din România, penultima în topul imunizării în spațiul comunitar.

România este singura țară pentru care Bulgaria face excepție de la reguli, românii fiind și cei mai numeroși turiști străini de pe litoralul vecinilor din Sud.

Bulgarii vor astfel să îi atragă pe români în stațiunile de la Marea Neagră și în a doua parte a lunii august, dar și în luna septembrie.

„Acest an a marcat o creştere importantă a interesului românilor faţă de litoralul bulgăresc, cu minimum 100% faţă de sezonul estival 2020. Este drept, a contribuit şi faptul că Grecia se află pe lista galbenă iar Bulgaria nu solicită nimic în plus turiştilor români faţă de anii precedenţi la trecerea graniţei”, a explicat Sebastian Constantinescu, directorul general al Travel Planner, potrivit Digi24.

Românii se reorientează și către stațiunile bulgărești noi, care oferă servicii de calitate superioară, cum ar fi cele din Obzor.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.