Băiat de 8 ani, agresat sexual în toaleta școlii de colegi mai mari. Protest al părinților împotriva directoarei

școala gimnazială nicolae titulescu
Foto: scoalanicolaetitulescu.com

Mai mulți părinți au protestat luni dimineața în fața Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” din București, după ce au aflat că un elev al școlii a fost violat de 2 ori în interiorul instituției de colegi mai mari, relatează Antena 3 CNN.

Cazul a fost dezvăluit în urmă cu câteva zile de postul de televiziune, iar părinții sunt nemulțumiți că nu au fost informați, acuzând-o pe directoare că a încercat să mușamalizeze agresiunile.

Elevul agresat sexual are acum 10 ani. Potrivit sursei citate, el a fost agresat sexual de 2 ori în toaleta unității de învățământ.

Prima agresiune a avut loc în iunie 2022, pe când băiatul avea 8 ani, iar a doua în 2023, după un an și câteva luni.

„A fost violat de două ori! De două ori, nu o dată! De două ori! Prima dată avea 8 ani când a fost abuzat. Era clasa zero. Noi am aflat la sfârșitul clasei, într-o joi, iar vineri am fost la doamna directoare. S-a întâmplat în toaleta școlii, la parter. Copilul mi-a zis că la toaletă nu era zăvor. După ora de sport s-a dus la toaletă și nu era zăvor. A intrat un băiat acoperit cu glugă și i-a văzut doar ochii”, a declarat mama copilului agresat sexual pentru Antena 3 CNN.

După al doilea viol, mama băiatului l-a mutat la altă școală.

Au fost informate autoritățile, care au deschis două anchete penale. În primul caz, presupusul violator avea 11 ani, iar dosarul s-a clasat deoarece agresorul era prea mic pentru a răspunde penal.

Părinții băiatului abuzat sexual o acuză pe directoare că a mușamalizat cazul în exterior, însă în școală copilul a devenit victima bullying-ului deoarece toată lumea știa că el este băiatul violat în toaletă.

Potrivit mamei, așa s-a ajuns ca fiul ei să fie violat a doua oară, la un an și câteva luni distanță de prima agresiune.

În cazul celui de-al doilea viol, agresiunea sexuală a fost constatată de medicii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, iar polițiștii au ridicat imagini surprinse de camerele de supraveghere și au făcut mai multe audieri. Cercetările sunt în desfășurare.

Luni dimineață, la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” s-au prezentat și mai mulți reprezentanți ai Ministerului Educației. Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, a declarat că Ministerul Educației nu a fost informat despre acest caz, deși conducerea școlii avea această obligație.

Inspectorul General Vlad Drînceanu, de la Inspectoratul Școlar București, prezent și el la fața locului, a declarat că instituția a fost sesizată abia în această dimineață cu privire la acest caz.