Armata Ucrainei transmite că Transnistria s-ar putea implica în atacuri

tanc steag urss
Foto: Captură Twitter

Armata Ucrainei a susținut, sâmbătă dimineață, prin postări pe rețelele sociale, că există informații care spun că Rusia și-ar fi comasat trupe în așa-zisă republică Transnistreană cu scopul unor mișcări de intimidare și chiar în vederea unor posibile atacuri împotriva Ucrainei.

Forțele ruse continuă agresiunea armată împotriva Ucrainei. Trupele se retrag în direcții diferite, probabil cu scopul de a întări trupele de ocupație pentru noi acțiuni ofensive în zonele Slobozhansky, Donețk și Luhansk, a transmis Statul Major al Armatei Ucrainei, pe pagina oficială de Facebook.

De asemenea, ar exista o redistribuire a trupelor ruse în regiunea Pridnistrovsk (Transnistria -nred) a Republicii Moldova cu scopul de a iniția provocări și acțiuni demonstrative la granița cu Ucraina, se mai arată în postare. Repoziționarea trupelor ruse și ale unităților așa-zisei regiuni ar indica că se pregătesc de un avans sau, posibil un atac împotriva Ucrainei, mai susține partea ucraineană.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.