Apare Matrix 4. Keanu Reeves va juca din nou rolul lui Neo

apare matrix 4
Sursa: Captură YouTube / Matrix

Trilogia Matrix, apărută în anii ’90-2000, va avea o continuare. Filmul Matrix 4, în care vor juca tot Keanu Reeves și Carrie-Anne Moss, a primit aprobarea oficială, relatează publicația Variety.com.

Lana Wachowski – cea care a scris și regizat și primele 3 filme Matrix alături de fratele său – va scrie scenariul și va regiza și al patrulea film Matrix. Keanu Reeves și Carrie-Anne Moss vor reinterpreta rolurile lui Neo și Trinity.

Filmul va fi produs și distribuit de Warner Bros. Pictures și Village Roadshow Pictures.

Anunțul legat de apariția Matrix 4 a fost făcut marți, 20 august, de Toby Emmerich, președintele grupului Warner Bros. Picture.

„Suntem extrem de entuziasmați să intrăm din nou în universul Matrix cu Lana. Lana este o vizionară adevărată, o creatoare de filme originale, și suntem încântați că ea va scrie, regiza și produce acest nou capitol din universul Matrix”, a declarat Emmerich.

Producția filmului va începe în 2020. Deocamdată, scenariul nu este cunoscut. De asemenea, nu se știe cum va fi abordat rolul lui Morpheus, care a fost jucat până acum de Laurence Fishburne.

Primele 3 filme – “The Matrix” (1999), “The Matrix Reloaded” (2003) și “The Matrix Revolutions” (2003) – au obținut împreună încasări de 1,6 miliarde de dolari.

Primul film din trilogia Matrix a obținut 4 premii Oscar:

– Premiul Oscar pentru cel mai bun montaj
– Premiul Oscar pentru cea mai bună editare sonoră
– Premiul Oscar pentru cel mai bun mixaj sonor
– Premiul Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.