Ai voie să îți duci mașina la service sau la spălătorie?

mașină la service
Foto: Devolk / pixabay.com

Ministerul Afacerilor Interne le transmite românilor în ce condiții se pot duce cu mașina la service sau la spălătorie.

Întrebare: Pot să mă duc cu mașina la service-ul auto?

Răspunsul Ministerului de Interne: Activitatea service-urilor auto, a magazinelor de piese și a reprezentanțelor auto sau a altor instituții de profil nu este interzisă prin nicio Ordonanță Militară, excepție făcând cele care își desfășoară activitatea în marile centre comerciale.

În cazul în care autoturismul prezintă o defecțiune care nu permite folosirea lui în condiții de siguranță, persoana care se deplasează la service/magazin de piese auto/reprezentanță sau alte unități de profil poate face acest lucru completând declarația pe propria răspundere, punctul privind acoperirea necesităților persoanei/ motiv justificat.

În cazul achiziționării unei piese sau a unui automobil, persoana trebuie să aibă și un document doveditor al tranzacției (factură, procură, contract etc.)

Întrebare: Pot merge la spălătoria auto să îmi spăl mașina?

Răspuns: Da, sunt permise deplasările la spălătoriile auto pentru curățarea mașinilor, atunci când acest lucru este necesar, dar cu respectarea strictă a prevederilor ordonanțelor militare. Deplasarea se poate face completând declarația pe proprie răspundere la punctul privind acoperirea necesităților persoanei/ motiv justificat.

În contextul sărbătorilor pascale, autoritățile au oferit răspunsuri și la alte întrebări primite de Grupul de Comunicare Strategică.

Mai multe informații despre ce aveți voie să faceți în această perioadă găsiți în articolele:

Ce avem voie să facem în perioada Paștelui? Răspunsul autorităților la încă 38 de întrebări

„Pot să merg să-mi cumpăr miel de Paște?” Răspunsul Poliției Române

Ai voie să îți vizitezi părinții sau rudele în ziua de Paște? Dar să le duci alimente? Răspunsul Poliției

Foto: Devolk / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.