Ai voie să îți vizitezi părinții sau rudele în ziua de Paște? Dar să le duci alimente? Răspunsul Poliției

paști
Foto: RitaE / pixabay.com

Reprezentanții Poliției Române au anticipat că urmează să primească foarte multe întrebări legate de deplasările permise cu ocazia sărbătorilor de Paști.

Iată ce au scris aceștia pe pagina de Facebook a Poliției Române:

Mult nu mai este și o să urmeze întrebări de genul:

Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?

Desigur. Conform ordonanței militare trebuie să ai asupra ta cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 4, motive justificate, precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave. Dar nu uita că aici nu sunt incluse vizitele în ziua de Paște.

Prin urmare, nu avem voie să mergem în vizită la părinții sau la rudele noastre de Paști, deoarece aceste activități nu sunt incluse printre cele permise de ordonanțele militare emise până acum.

Putem, totuși, să le ducem vârstnicilor și persoanelor bolnave alimente și produse pentru masa de Paști, deoarece această activitate este inclusă în lista celor permise (punctul 4 din declarația pe propria răspundere).

Pentru a vă reaminti, iată care sunt activitățile permise în această perioadă:

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului.

De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

Totodată, autoritățile precizează că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție.

Foto: RitaE / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.