Adevărata ţintă a teroriştilor belgieni. Planul lor viza o catastrofă nucleară în Europa

Faycal Cheffou este bărbatul din dreapta, îmbrăcat în alb și cu o pălărie pe cap. Foto: youtube.com

Un agent de securitate angajat la un complex nuclear din Belgia a fost găsit mort în noaptea de joi spre vineri. Legitimaţia sa de acces a fost furată.

Uciderea bărbatului vine la numai o zi după ce poliţia a anunţat că autorii atentatelor de la Bruxelles vizau centrale nucleare din Belgia.

Planurile de a provoca o catastrofă nucleară au părut date peste cap de arestarea lui Salah Abdeslam, creierul atentatelor de la Paris, de anul trecut. Prinderea lui Abdeslam a determinat celula teroristă din Bruxelles să îşi concentreze activitatea asupra unor alte ţinte, cum au fost aeroportul şi reţeaua de metrou a oraşului belgian.

În luna februarie 2015, o publicaţie belgiană, DNnet.be, a dat detalii despre o operaţiune de urmărire a directorului programului de cercetare şi dezvoltare nucleară din Belgia. Cei care l-au spionat pe importantul oficial au fost chiar fraţii El Bakraoui, Ibrahim şi Khalid, teroriştii kamikaze de la Bruxelles.

Ei au fost cei care au ridicat camera ascunsă din faţa casei directorului. Înregistrarea, cu o durată de 10 ore, a fost descoperită de poliţie, în luna decembrie 2015, în locuinţa unuia dintre suspecţii pentru comiterea atentatului de la Paris, Mohamed Bakkali.

Convinşi că teroriştii vizează centralele nucleare belgiene, un atac în acest puncte sensibile fiind o adevărată catastrofă pentru Belgia şi continentul european, autorităţile au luat decizia de trimite 140 de militari să păzească aceste obiective.

UPDATE: Suspectul care nu a detonat bomba a fost prins

Sâmbătă, 26 martie, publicaţia belgiană RTBF.be a anunţat prinderea unei alte persoane implicate în atentatele de la Paris. Faycal Cheffou, bărbatul care apare îmbrăcat în alb şi poartă o pălărie în fotografiile publicate de autorităţi, este un jurnalist independent stabilit în Bruxelles, relatează Reuters. Cheffou este singurul dintre cei trei terorişti din aeroport care, din motive încă necunoscute, nu a detonat bomba pe care o avea asupra sa.

Marţi, 22 martie 2016, 31 de oameni au murit şi alţi 330 au fost răniţi după trei explozii produse în Bruxelles, două în terminalul de plecări al aeroportului Zaventem şi una în staţia de metrou Maalbeek. Trei dintre autorii atentatelor au murit pe loc, ei purtând centuri sinucigaşe. Aceste evenimente reprezintă cel mai sângeros act terorist din istoria Belgiei.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Când se schimbă ora și de ce. 4 lucruri de ținut minte
Fabrica din România care le dă angajaților bonusuri de 600 de euro din profit
Topul primarilor pe viață: „Cel mai frumos e când babele mă pupă!”
Job de vis pentru cupluri. Se lucrează într-o vilă dintr-o zonă superbă a Europei
Cele mai bune televizoare 4K

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.