4 înotători au fost atacați de delfini. Doi bărbați au fost mușcați de mamifere

delfini
Foto: joakant / pixabay.com

Patru înotători au fost răniți în urma atacurilor unor delfini pe o plajă din centrul Japoniei, relatează BBC.

Duminică dimineața, un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost atacat de un delfin la câțiva metri de plaja Suishohama din orașul Mihama, prefectura Fukui. Bărbatul a fost mușcat de mâini și a avut și mai multe coaste rupte.

Un alt bărbat, în vârstă de 40 de ani, a fost mușcat de brațe într-un incident separat petrecut tot duminică dimineață pe aceeași plajă.

Alte două persoane au fost rănite de delfini pe cursul zilei de duminică. Prefectura Fukui a ajuns la 6 astfel de atacuri în acest an, a spus poliția locală.

Delfinii nu sunt de obicei agresivi față de oameni, însă atacurile nu sunt nemaiauzite. Oamenii de știință au sugerat că înotul alături de oameni este „incredibil de stresant” pentru delfinii sălbatici, acesta perturbându-le rutinele comportamentale.

În Irlanda, două femei au fost rănite într-un interval de 10 zile în 2013 de același delfin. Una dintre ele a avut o coastă ruptă în urma atacului.

Un an mai târziu, 5 înotători au fost salvați din largul coastei irlandeze, după ce un delfin i-a înconjurat agresiv.

Foto: joakant / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.