Site-ul care îți spune exact la ce secție trebuie să votezi și cum ajungi acolo

Autoritatea Electorală Permanentă a dezvoltat o platformă online unde fiecare român cu drept de vot poate afla secția de care aparține și la care își poate alege parlamentarii pe 11 decembrie.

Sunt doar doi pași care trebuie urmați. Trebuie să introduci în câmpurile de pe prima pagină CNP-ul, un nume de familie și un cod care îți este afișat în partea dreaptă. Atenție, codul trebuie scrie exact cum e acolo, inclusiv cu spațiu, dacă este cazul.

După ce introduci aceste date afli exact numărul secției de votare, iar pe o hartă îți este arătat exact punctul în care se află. Imediat îți apare și un pop-up care cere permisiune de a colecta informații cu privire la locația ta.

Dacă ești de acord să dai această informație, pe harta vei vedea exact cum ajungi din punctul în care te afli până la secția de votare.

În cazul în care alegătorul constată că nu este înscris în Registrul electoral sau că este înscris cu date eronate, poate sesiza birourile judeţene sau filialele Autorității Electorale Permanente.

Platforma afișează doar secția de votare la care este arondat alegătorul. Dacă în ziua votării, acesta nu este în localitate, poate vota la orice secție din cadrul aceluiași județ, potrivit Legii nr. 208/2015. În acest caz, cetățenii sunt înscriși pe listele electorale suplimentare.

Registrul Electoral este o bază centralizată cu datele tuturor cetățenilor români cu drept de vot, inclusiv cei care au reședința în străinătate.

Urmați pașii pentru a vedea exact unde e secția voastră de votare pe registrulelectoral.ro

captura-01